Grön musik

8 december 2006 23:51 | Musik, Politik | Kommentering avstängd

Martin Kjellin, miljöpartist som nu lämnar kulturnämnden i Uppsala, har skickat följande mejl, som jag gärna vidarebefordrar till mina bloggläsare:

Hej!

Vid ett gruppmöte för några månader sedan, där bristen på nutida politisk musik diskuterades, lovade jag att jag skulle spela lite grön politisk musik för er. Naturligtvis har jag lyckats glömma bort det gång på gång sedan dess, vilket jag nu tänkte försöka kompensera. Jag vill därför tipsa om Den förlorade generationen, ett band som spelar ”grön progg” och som jag själv har gjort några smärre inhopp i. En av centralfigurerna i bandet är för övrigt Niclas Malmberg, som ni alla torde vara mer eller mindre bekanta med i rollen som miljöpartistiskt kommunalråd.

Alla bandets låtar finns för avlyssning och nedladdning (”alla rättigheter serverade”) på adressen dfg.rosnix.net. Från den senaste skivan ”Tillväxten eller livet” kan jag särskilt rekommendera ”Lösningen på alla problem”, som kommer med en dos sund tillväxtkritik, ”Facklåten”, med ett queert perspektiv på tillvaron, och ”Alla”, som sätter asylpolitiken i fokus. Samtliga anbefalles varmt till alla röda nämndkamrater.

Mycket nöje och dito eftertanke!
/Martin

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^