Sommar i P1 med Erik Haag

9 augusti 2013 16:52 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

I Sveriges Radios programpresentation av Sommar med Erik Haag beskrivs Haag utan närmare förklaring som tondöv. Kanske är det bakgrunden till att vi i hans Sommar-program fick höra ganska mycket musik med mer av hög volym än ett tilltal som berörde åtminstone mig. Men han spelade i alla fall Håkan Hellström och Veronica Maggio.

Av ett Sommar-program väntar jag en personlig ton, en berättelse där programvärden släpper oss lyssnare in på livet. Om Erik Haags liv vet jag tidigare inte så mycket: Jag har med stor uppskttning sett honom och hans hustru Martina Haag i ”På spåret”, men det han i övrigt har gjort för radio och TV är jag inte särskilt förtrogen med.

Det han i det här programmet berättade om sitt liv i etermedia var dess värre ganska ytligt – enda undantaget var den berörande berättelsen om en nu död kvinnlig kollega. Den visade, att Erik Haag blir så mycke bättre, om han bara sänker garden.

Jag uppskattade också det han sa om sin politiska livshållning, det som tog sin utgångspunkt i mordet på Olof Palme och som slutazde i en plädering för det öppna och demokratiska samhället.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^