Det kommer ett inslag om mig och mitt bloggande i SVT Forum

13 februari 2013 18:03 | Media, Politik, Ur dagboken | 18 kommentarer

Aina Bergvall från SVT Forum har varit här i dag tillsammans med en kameraman. Hon hade ringt och bett att få göra ett programinslag om mig och mitt bloggande. Hon hade uppenbarligen kollat min blogg under lång tid och funnit den så pass intressant, att hon ville göra den bekant för en ännu större publik – redan nu var hon uppenbart imponerad av hur många den når (dygnsgenomsnittet av besökare är i dag drygt 1.400), också dess bredd, men det här var alltså ett försök från TVs sida att visa, att bloggosfären inte bara består av modebloggande unga tjejer. För min del är jag ju en 75-årig man, som bloggar om ett brett spektrum av ämnen: lättfärdiga saker som Melodikrysset och schlagerfestivaldeltävlingarna men också om politik, olika aspekter av seriös kultur och även sånt som rör sidor av privatlivet. Jag framhöll det som är en erfarenhet från min tid som tidningsmakare: att en blogg (liksom en tidning) för att få många och olika läsare måste gå många olika kategoriers intressen till mötes.

Jag hade förberett mig genom att i vardagsrummet, där intervjun genomfördes, lägga fram material som belyser hela spektrat av intressen jag har och som bloggen speglar, men frågorna riktades så småningom allt mer in på politik. Och naturligtvis blev det ett pass, med utgångspunkt i mina en gång ganska hårda ord om Mona Sahlin, om vad jag tyckte om de senaste (S)-ledarna, dels Håkan Juholt, dels och framför allt Stefan Löfven. Ni får väl kolla själva när programmet sänds – det är inte klart ännu – men även om jag som den kritiske betraktare jag alltid försöker vara har haft en och annan kritisk synpunkt även på Löfven, är jag mycket långt från de omdömen jag en gång i världen fällde om Sahlin.

Sen flyttade vi in i mitt arbetsrum, där jag fick fejka lite bloggskrivande framför datorn. Också Birgitta ville man ha med i bild, så hon fick lov att komma in i mitt arbetsrum med några lämpliga för ändamålet utvalda budskap,

Och så avslutades det hela med bilder tagna utifrån genom vårt vardagsrumsfönster, genom vilket foografen fångade mig och Birgitta i samtal med varann.

Ja, så går det till i mediavärlden. Men både jag och hustrun är ju bekanta med det här sen tidigare.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^