Eftermiddag med Viggo och Klara

14 mars 2012 19:05 | Barnkultur, Mat & dryck, Serier, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Dottern, Kerstin, mejlar: hon skulle behöva hjälp med hämtning av Viggo och Klara efter skoldagens slut – hon ska själv på styrelsesammanträde med Folkrörelsearkivet i Uppsala.

Självklart ställer vi upp. Eftersom Birgitta fortfarande väntar på sin hjärtoperation och i väntan på den inte kan gå så fort, faller det på min lott att gå till Domarringens skola och hämta barnen. Birgitta åtar sig att laga middag.

När jag kommer in på skolgården, kommer Klara, snart sju, rusande och säger att hon har längtat efter att få komma hem till morfar och mormor. Hon går och hämtar ryggsäcken och cykelhjälmen, men vi måste först vänta en kvart på att Viggos – han går i trean – skoldag ska ta slut. Vi står och pratar om allt möjligt medan vi väntar: simträningen, Mattis och Karins lilla baby som kommer snart, besöket för en tid sen i farmors och farfars vinterland, Sollefteå.

Sen kommer Viggo, som har varit på syslöjd, och vi påbörjar färden hem till morfar och mormor. Barnen har cyklar men väntar ordentligt på morfar vid övergångsställena. De hittar utan vidare hem till morfar och mormor, fastän deras eget hem ligger åt ett annat håll.

Hemma hos oss väntar mormor, och barnen måste förstås först berätta om allt möjligt också för henne. Sen försjunker Viggo i sjätte delen av Harry Potter, medan Klara plockar fram sina mest älskade leksaker hemma hos oss, små plastpjäser förvarade i en påse i Birgittas arbetsrum. Sen läser hon Smurf-tidning också.

Mormor gör i ordning våffelsmet och dukar för middag. De färdiga våfflorna försvinner sen, en efter en – Viggo, annars kräsen med maten, äter sex våfflor.

Mormor har sparat våffelsmet, så när Kerstin kommer från sitt sammanträde, får också hon nygräddade våfflor.

Men nu börjar det bli dags för hemfärd; Viggo tjatar lite, och Klara verkar sömnig efter våfflorna och behöver piggas upp med ett glas apelsinjuice för att orka cykla hem. Och så cyklar då barnbarnen och deras mamma hem till sitt.

Det är en fröjd att ha barnbarn, framför allt när man får chans att umgås med dem!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^