Serier, av vilka inte riktigt alla egentligen är serier

7 mars 2012 10:59 | Media, Politik, Serier | Kommentering avstängd

Pelle Forshed har tillsammans med Stefan Thungren skapat ”Stockholmsnatt”, en tids- och narrspegel att skåda yngre stockholmares liv och attityder i.

I nummer 1 2012 är hans ”Begravning” stjärnan på Galagos seriehimmel: iakttagande, fyndig och framför allt uppbyggd just som en serie.

Jag är inte främmande för avvikande form – Edvin Lindströms intilliggande helsida om döden är både fyndig och rolig – men alltför mycket av det jag läser i det här numret av Galago utmanar det jag förknippar med just serieformen. Karolina BångsSveriges tvångssteriliseringar” må ha politisk udd, men det betyder inte att hon lyckas säga det hon vill säga just i serieform. Och är inte den annars begåvade Sara GranérsAll I Want For Christmas Is Planekonomi” alldeles för textberoende? Mats Källblads uppäxtskildring från bonnlandet – Örkelljunga skymtar i bakgrunden – har poänger som väcker förväntningar, men skulle han också kunna berätta en story i serieform?

Fast trots allt får vi vara glada att Galago fortfarande finns och att dess förlagsdel till och med verkar ha bidragit till att hålla Ordfront vid liv.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^