Besiktigad

14 december 2009 20:37 | Ur dagboken | 3 kommentarer

I dag har jag varit hos min ögonläkare på Alkademiska. Inte för att det har hänt något särskilt; det rörde sig om den årliga kontrollen.

Fast säker kan man ju aldrig vara i den här åldern. Även om man som jag alldeles nyligen har köpt nya glasögon och vid optikerkontrollen då har kunnat konstatera att synen inte på något märkbart sätt har förändrats sedan jag för nu ganska många år sen fick mitt förra glasögonrecept.

Men jag har grön starr på båda ögonen, och gråstarroperationen på höger öga för några år sen misslyckades (jag fick nedsatt syn där), så man kan ju aldrig veta. Att förlora synen är nog det jag – läsande och skrivande människa – är mest rädd för.

Men jag hade inte behövt vara orolig. Trycket i båda ögonen var bra – jag droppar min Cospot i ögonen morgon och kväll – och läkaren hittade inga nya defekter, till exempel förorsakade av min diabetes, på ögonen. Och synundersökningen gav samma resultat som den hos optikern.

Fast själva undersökningen ger en del sviter. Bland annat gör de pupillutvidgande droppar man får att pupillerna spärras upp som på en knarkare. Och en viss ögontrötthet infinner sig, innan ögonen så småningom blir normala igen.

Men nu är jag i gång igen. Ser. Läser. Skriver.

-

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^