Ett gott nytt – ett socialdemokratiskt – år!

31 december 2009 17:11 | Politik, Ur dagboken | 8 kommentarer

Jag har varit ute en sväng i dag också, varit och handlat ingredienserna till den nyårsaftonsmiddag jag ska laga. På Konsum träffade jag anställda – vänner – som frågade hur jag mådde och tillönskade mig gott nytt år. Birgitta inte bara följde med mig till Konsum utan har också varit ute på tomten ett par svängar: Dels tog hon in enris och prydde det med julprydnader – granen står ju kvar i lägenheten i Uppsala. Dels skottade hon runt grinden och så gången upp till huset – vi har haft ett tidvis ymnigt snöfall i dag.

Hon tillämpar en fin gammal socialdemokratisk värdering: är solidarisk med en som just nu är mer skröplig än hon är.

Upprördheten över hur cancersjuka och en människa som just har förlorat ett barn behandlas påminner om att de klassiska vänstervärderingarna fortfarande lever.

Inför 2010 kan vi bara hoppas att denna folkliga vrede ska bära ända fram, leda till en röd-grön valseger.

Men ska socialdemokratin dessutom kunna bibehålla sin ledande ställning inom den röd-gröna valalliansen och, ännu hellre, stärka denna, måste partiet hitta sin själ, återvända till allt det som en gång förde det till de stora segrarna. För när väljarna med egna ögon ser att socialdemokratin står för de solidariska lösningarna och att en socialdemokratisk politik ökar jämlikheten i samhället, kommer den gamla tilltron till partiets förmåga tillbaka!

Snart ska jag ut i vintermörkret och tända marschallerna, som ska lysa oss in i det nya året.

Må 2010 bli ett socialdemokratiskt år!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^