Läst utan att nämnvärt anstränga mig

1 januari 2009 16:01 | Media, Politik | 12 kommentarer

Min blogg har, utan att jag har nämnt omröstningen, långt mindre kampanjat, hamnat på 27e plats av sammanlagt 124 i nätomröstningen om Sveriges bästa politiska blogg.

I toppen hamnade ett antal borgerliga bloggar, flera av dem med nyliberal anstrykning – föga förvånande, eftersom bloggosfären knappast domineras av socialdemokrater. Några sådana hamnade också över mig i resultatlistan. Av dem vill jag, med gillande och grattis, främst nämna Catti Ullström, som hamnade på 19e plats. Också bloggkampanjen mot FRA har helt uppenbart satt spår i listans topp.

Hela listan hittar du hos Erik Laakso.

Jag har automatisk ping till S-bloggar, mest för att nå andra människor som jag tycker det är viktigt att föra dialog med, också påverka. Men annars pingar jag aldrig inlägg – litar i stället på att min genom åren växande läsekrets ska hitta mig ändå och, när de finner det befogat, leda andra till det jag publicerar på min blogg. Jag har, genom de inlägg jag får, kunnat konstatera, att det också finns en betydande politisk spännvidd bland mina läsare.

Eftersom jag under långa perioder skriver mycket mindre om politik än om till exempel kultur och personliga saker, är det närmast en bravad att hamna på 27e plats i en omröstning om bästa politiska blogg.

Antalet besökare på bloggen tyder på att många gillar just den här mixen.

Och tillräckligt många av dem tycker uppenbart att jag skriver tillräckligt intressant också om politik för att förtjäna en plats i topplistan över bra politiska bloggar.

Jag tackar.

En ondsint nyårshälsning

1 januari 2009 14:23 | Ur dagboken | 11 kommentarer

I natt har vi fått brevlådan sprängd.

Det är en sådan där stor, markstående brevlåda, fastlåst innanför grinden. Vi behöver en sådan brevlåda för att kunna ta emot alla tidningar och all post även de dagar då vi inte är i Öregrund.

När Birgitta i dag, på nyårsdagen, var på väg till Konsum, såg hon vad som hade hänt: trodde först att någon med verktyg hade slitit bort taket, loss väggarna och fått upp den låsta luckan. Men uppenbart har någon eller några lagt en bomb i brevlådan. Att vi inte förstod vad som hände när det hände beror förstås på allt det smällande som hörs under nyårsnatten och på att det är en bit ner till grinden.

Pojkstreck?

Men i så fall har vi utsatts för alltför många nu. Den här brevlådan har tidigare släpats i väg några gånger till dess att jag förankrade den bättre. Och i höstas brändes vår friggebod med mycket kärt innehåll ned en lördag natt.

Vad har vi, fridsamma människor, gjort för att förtjäna denna ondsinta nyårshälsning och allt det andra?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^