Det finns ingen ångervecka

16 september 2006 12:14 | Politik | Kommentering avstängd

Det finns ingen ångervecka efter valet. Röstar ni på högeralliansen, får ni ett systemskifte. De viktigaste argumenten för att i stället rösta (s) får ni på Peter Gustavssons blogg.

Melodikrysset 37

16 september 2006 11:34 | Musik, Politik | 10 kommentarer

Lördag morgon och nyheterna basunerar ut, att högeralliansen leder i samtliga gallupundersökningar i dag. Visserligen inom felmarginalen men ändå hotfullt nog. Fan, är ni inte riktigt kloka, ni som vill ändra färdriktning i svensk politik?!

Jag lugnar nerverna med att som vanligt lösa melodikrysset.

Ingenting var så där hopplöst svårt – den här gången fanns där till exempel inga nya artister, som jag inte har lyckats lära mig namnet på.

Anna Book sjöng ”Andalucia” och Tomas Ledin ”Inte en chans”. Sandie Shaw med ”Puppet on a String” mindes jag från Eurovisionsschlagerfestivalen. Danska sångerskan Hanne Boel – hon med ”Don´t Know Much About Love” – har jag till och med recenserat. Och hon som sjöng ”Where or When?” tillsammans med Rod Stewart var vår egen Lisa Ekdahl.

Den i melodikrysset nästan alltid närvarande Evert Taube hade två låtar med den här gången. Dels ”Serenad i Prästgatan” med sonen Sven-Bertil Taube plus Mikael Samuelson. Dels ”Brevet från Lillan” – här var klurigheten, att det sökta ordet inte var Ellinor, som avsändaren heter.

Thor Modeen var det som var ”En äkta mexikanare”. Och Edvard Persson-låten handlade om ”En liden vid kanin”, för att anpassa stavningen till Edvards skånska uttal.

Så förhärdad hundhedning jag är, tycker jag det är roligt med gamla andliga sånger. Jag har nog till och med i min barndom sjungit ”O hur saligt att vandra” i den numera rivna filadelfiakyrkan i Juniskär.

Och gamla visor i folkton som ”I fjol gick jag med herrarna i hagen” tycker jag är helt underbara.

Jacques Offenbach slutligen hör väl inte direkt till mina favoriter, men jag klarade honom också.

Allra sist: Gå nu och rösta i morgon. Och rösta på socialdemokraterna!

***

Om du genom googlesökning har hamnat här i jakt på något ord i senaste melodikrysset, pröva då att gå direkt in på min blogg, http://enn.kokk.se, och leta under den senaste lördagen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^