Pigor ska hjälpa män att slippa jämställdheten

13 september 2006 23:28 | I skottgluggen, Politik | Kommentering avstängd

I kväll har jag sett Jan Guillous och Göran Rosenbergs utfrågning av ledarna för högeralliansen.

Maud Olofsson (c) fick ta debatten om pigavdragen i repris: Vem städar hemma hos pigorna?

Maud Olofssons svar var det vanliga – de får väl också städsla pigor – men hon gav faktiskt två besked att minnas i valbåset:

Dels medgav hon, trängd av Göran Rosenberg, att det heller inte i dag är så, att alla har råd att köpa alla tjänster. Slutsatsen blir att så kommer det att bli också med de föreslagna subventionerna av ”hushållsnära tjänster”.

Dels gjorde hon ett, som jag som jämställdhetssträvande man tyckte, anmärkningsvärt uttalande. När Göran Rosenberg påpekade, att pigbehovet är nära förbundet med många gifta mäns tendens att smita undan sina hushållsplikter, vände hon helt sonika på hans resonemang: Alla de här männen som smiter från sitt ansvar i hemmet blev hux flux ett argument för att det behövs pigavdrag.

Det betyder kort och gott att ojämställda män med hjälp av skattesubventionerade hushållsnära tjänster ska hjälpas att slippa ta sitt ansvar för hem och familj. Till deras hjälp skyndar, om Maud Olofsson vinner valet, en låglönearmé bestående av – ja, vad trodde ni? – mest kvinnor.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^