Matti spelar med Gabriel Munck

9 september 2006 15:44 | Musik | Kommentering avstängd

Från min son, Matti Dahl, anlände i morse följande mejl:

Morsning!

Jag sitter i en stuga i ett blåsigt Öregrund där äpplena hänger mogna i träden och solen lyser gult och skarpt.

Nu är det klart att Gabriel Munck med band ska vara förband till Mando Diao under en sverigeturné i höst. Jag spelar gitarr i Gabriels band. En singel släpps den 20 september. Låten heter ”Another Day”. Man kan tjuvlyssna på singeln här.

Kom gärna och lyssna på oss! Det här är turnéplanen:

22 september, Borlänge, Bolance
4 oktober, Stockholom, Debaser Medis
5 oktober, Norrköping, Trappan
6 oktober, Kalmar, Palace
7 oktober, Sticky Fingers
11 oktober, Malmö, KB
13 oktober, Halmstad, B&B
14 oktober, Karlstad, Arena
18 oktober, Växjö, Café De Luxe
19 oktober, Linköping, Platens

Ha det gött

Matti

***

Matti är en mycket duktig gitarrist. Han komponerar också. Han har länge spelat i olika band, tidigt till exempel i det egna bandet Oak. Numera heter hans eget band Mack. På Kerstins blogg finns en länk till hur hans egen musik låter.

Skivan med Gabriel Muncks band är faktiskt inte den första han medverkar på.

Eftersom han lämnade bandet – han hade sin egen mening om bandets utveckling – innan CDn kom ut, är jag inte säker på att han skulle vilja, att jag nämnde hans medverkan i en del av låtarna på ”People Get Happy” med le fox (Playground PGMCD 5, 2001).

Hans finns också med på ”One of Your Suspects” med Grass Dancer (Anna Records AR 0023, 2004).

Eftersom jag vet, vilken skicklig bluesgitarrist Matti är, skulle jag för egen del också gärna se, att han fick tillfälle att göra en sån skriva.

Melodikrysset 36

9 september 2006 11:42 | Musik, Politik, Ur dagboken | 13 kommentarer

Det är lördag förmiddag. Jag befinner mig i lägenheten i stan – i går var Viggo och Klara här hos oss, och i kväll ska Birgitta och jag delta i Kulturnatten här i Uppsala, verkligen inte bara för att jag sitter i kulturnämnden.

Birgitta har dock åkt in till centrum, där det är så kallad sossegata. Hon ska presentera de kvinnliga socialdemokratiska kandidaterna i årets val.

Själv sitter jag hemma med melodikrysset. Jag vet vad jag ska rösta på.

Några våldsamma svårigheter erbjöd inte melodikrysset 36. Jag vill dock ärligt redovisa det jag inte skulle ha klarat utan Google. Andreas Johnson med ”Sing For Me”, en låt ur årets melodifestival, hör inte till sånt jag brukar lyssna på. Michael Jackson (”Black or White”) finns inte heller i mina skivhyllor, men när Anders Eldeman kom till lodrätt 1, hade jag redan ledbokstäver nog för att få ut Jackson.

Helt borta när det gäller aktuell populärmusik är jag dock inte. Det är klart att jag har sett och hört årets melodifestivalvinnare, finska Lordi, i ”Hard Rock Hallelujah”, som gav ordet monster.

Det tog en stund, innan jag hade lyckats identifiera ”Hooray For Hollywood” med Boston Pops – låten är skriven av Richard A Whitny, fick jag reda på, när jag kontrollgooglade.

Fortare gick det att komma på ordet cell. Dels för att jag som estländare förstår en del finska; låten i fråga sjöngs på finska. Dels för att låten (som jag inte minns titeln på) var skriven av Johnny Cash.

Resten var busenkelt.

Vi kan ta djuren först. Den gamla schlagern ”Vad tar ni för valpen där i fönstret?” gav skyltfönster, och ”Borgmästar Munte” red på sin Brunte; båda sångerna har förresten sjungits in av Alice Babs. Den efterlysta titeln i ”Här kommer Pippi Långstrump” var förstås Herr (Nilsson).

Och på tal om djur: ”Den spanska räven” ur ”My Fair Lady” (som jag såg i samband med den första elevriksdagen 1959) gav lya.

Kul av Eldeman men i överkant lätt var det att först fråga om vilka som framförde ”Temple of Love”, nämligen Benny Anderssons Orkester, förkortat BAO, och därefter fråga efter en mycket känd ABBA-låt med en förkortning som titel, SOS förstås. OBS! Det första ska ni inte tro på! Kristina Strömberg påpekar i sin kommentar, att svaret ska vara BWO, Bodies Without Organs. Tro på henne, inte på mig!

Streaplers ”Hello Mary Lou” hette, när Siw Malmqvist sjöng den på svenska, ”Lyckans ost”.

Povel Ramels film Ratataa har som undertitel ”The Staffan Stolle Story”.

Och så det lättaste av allt: ”Jag reste klockan nio, mitt mål var Santa Cruz” heter det i Evert Taubes ”Oxdragarsång”.

Den har jag skrivit parafraser på till kolleger-ombudsmän på socialdemokratiska partistyrelsen.

***

Om Google har fört dig hit i sökandet efter rätt svar i det senaste melodikrysset, så prova med att gå in direkt på min blogg, http://enn.kokk.se, och sök där på senaste lördag.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^