En röst på Fi kan ge oss vårdnadsbidrag

28 augusti 2006 14:37 | I skottgluggen, Politik | Kommentering avstängd

Ju mer jag studerar de borgerliga partiernas egna och högeralliansens gemensamma förslag, desto mer vämjelig ter sig den politiska kursändring av Sverige, som blir en följd av en borgerlig valseger.

Jag har tillräckligt lång erfarenhet av moderater för att inse att de – vad de än säger – inte är något parti för arbetare. Så snart valet väl är vunnet – bevare oss för det! – kommer alla nyliberalerna framkrypande igen.

Centern, det gamla folkrörelsepartiet där det fanns många jag respekterade, står i dag i många frågor till höger om moderaterna. Hur står Anders Ljunggren, Olof Johansson och Helena Nilsson ut med den kursändring deras parti har genomgått, inte bara i fråga om kärnkraftspolitiken utan också rent ideologiskt?

Kristdemokraterna är, med sina mörkblå åsikter om till exempel familjepolitiken, åtminstone ett konsekvent konservativt parti.

Folkpartiet, förr ett socialliberalt parti, har i fråga efter fråga närmat sig det danska parti, som inadekvat nog kallas Venstre. Och nu senast har partiet, med sina stolta traditioner på jämställdhetsområdet, lagt sig platt för KDs urreaktionära förslag om kommunalt vårdnadsbidrag. Skäms ni inte, ni folkpartister som kallar er socialliberaler och feminister?

Men nu vet vi, vad vi får, om olyckan skulle vara framme och valet resultera i en borgerlig regering.

Så jämnt som opinionsläget är, kan Gudrun Schyman och hennes Fi mycket väl bli den faktor, som ger oss den högerregering, på vars program det finns vårdnadsbidrag.

Tro på en gammal politisk räv: Det finns ingenting, absolut ingenting som tyder på att Fi lyckas ta sig in i riksdagen.

Det är möjligt, att Fis sympatisörer anser, att den jämställdhetspolitik och den feminism till exempel socialdemokraterna och vänsterpartiet står för inte är tillräckligt långtgående. Men när man ska rösta, måste man också kunna väga för och emot de realistiska alternativen, vänstersidan respektive högersidan.

Fis sympatisörer vill jag därför uppmana att rösta så, att deras röster inte leder till införandet av ett kommunalt vårdnadsbidrag. De ska alltså inte lägga sina röster på Fi.

Söndag natt med reprisen av melodikrysset 34

28 augusti 2006 0:30 | Musik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Jag har ju redan berättat, att jag inte kunde lösa melodikrysset som vanligt på lördag förmiddag. Så det blev uppesittning sent på söndag i stället. Och det gick ganska lätt att lösa veckans kryss, faktiskt.

Inte så att Linda Bengtzing hör till den kategori artister (artister?), som jag brukar lyssna på. Men hennes ”Jag ljuger så bra” hörde jag faktiskt i melodifestivaluttagningen – och skrev ner på bloggen, om jag inte minns fel.

Däremot finns Kent (”Vi mot världen”) i mina skivhyllor.

Och Magnus Ugglas Fula gubbar i sin här förvanskade form var heller inte så svår att identifiera.

Giuseppe Verdis Aida hör förstås till det jag har sett och hört på Operan, och Loa Falkmans röst (här i ”Vandraren”) var också lätt att känna igen.

En helt omöjlig fråga för mig, som aldrig ser på TV 3 eller på dokusåpor, var förstås Club Goa, men med två av tre bokstäver och den indiska touchen i musiken samt koll på Google klarade jag det också.

Däremot var det lätt att lista ut, att ”Sjunde himlen” med Sickan Carlsson, Hasse Ekman och Gunnar Björnstrand skulle ge bussresa till Italien – jag har sett filmen på TV ett par gånger och minns handlingen.

Och för att övergå till den andra långfilmen: musiken var hämtad ur Notting Hill, som ju – vilket Anders Eldeman gav som ledtråd, är en stadsdel i en europeisk storstad, närmare bestämt London.

Ännu mera film: en riktig höjdare är sång- och dansfilmen Singin´ in the Rain med Gene Kelly och Debbie Reynolds – den har jag till och med som video.

Sitting Bull förekommer i Irving Berlins musikal ”Annie Get Your Gun”.

Allra sist det äldre schlagermaterialet.

I den melodi, där Eldeman efterlyste ”figurer”, kom jag först ihåg textraden ”ja den ska vi knyta upp svansen på”, och så kom jag på titeln ”Trolljazzen”, som gav det sökta ordet troll.

Och Sigge Fürst var det som sjöng ”Hjälp till att göra ett roligare Sverige”.

***

Om du med hjälp av Google har hamnat här under letande efter rätt lösning till senaste melodikrysset, föreslår jag, att du går direkt in på min blogg, http://enn.kokk.se, och går till senaste lördag.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^