Isobel Hadley Kamptz om Lars Leijonborg

7 augusti 2006 22:27 | I skottgluggen | Kommentering avstängd

På Martin Tolléns blogg har jag hittat ett underbart elakt yttrande, fällt av Isobel Hadley-Kamptz om Lars Leijonborgs offentliga val nyligen mellan två kvinnor:

”Själv skulle jag möjligen i yttersta nödfall kunna tänka mig att ligga med Lars Leijonborg, men att prata med honom, nej, jag tror inte det.”

I Tallparken igen

7 augusti 2006 20:33 | Ur dagboken | Kommentering avstängd

I eftermiddags gick jag och Birgitta till Tallparksbadet igen. Den här gången hade skyltmålaren åter slagit till: framför vårt badberg står det nu, som det gjorde tidigare, NAKENBAD UPPHÖR (och så under det det där med rött överkryssade ni vet). Och mycket riktigt var det i dag textilbadare på badberget, dels på klippstranden nedanför skyttevärnet, dels på badklippan varifrån man utgår vid simning mot undervattensskären.

På vårt speciella ställe, på krönet bakom skyttevärnet, var det inga andra, så vi slog oss ned där med bagrejor, kaffe, Pepsi Max och böcker. Jag läste genast ut Tomas Tranströmers ”Minnena ser mig”, som Birgitta hade köpt åt mig via Böckernas klubb; jag återkommer separat till boken.

Jag tog som vanligt vattentemperaturen: 15 grader; det var frånlandsvind.

Vi gick i alla fall i och doppade oss, när vi var lagom upphettade i skinnet av solen.

Fast någon simning till skären blev det inte.

Göran Persson i Björkvik

7 augusti 2006 14:38 | Politik | Kommentering avstängd

Jag har inte varit i Björkvik; den bild jag har fått av Göran Perssons tal har jag alltså som vanlig fått genom radio, TV och, mestadels, borgerliga dagstidningar.

Därför är det kul att läsa en betraktare, som jag delar många värderingar med, Peter Gustavsson – ta er själva vidare till hans blogg och kolla själva!

Får man sätta tilltro till hans tolkning, finns det faktiskt hopp om ett liv även efter valet.

Köket grill : café

7 augusti 2006 14:09 | Mat & dryck, Ur dagboken | Kommentering avstängd

På söndag kväll, efter Saltkråkan, begav vi oss ner på stan. Nu var båtfolket borta, men man kunde fortfarande se spåren på gatan: krossat glas, utvälta kartonger med pommes frites och annat trevligt.

Vårt mål var Köket grill : café; Strandgatan 12 är adressen. Vi var där för ett tag sen och drack var sitt glas vitt vin och åt strömmingsmacka och beslöt då att också äta middag där någon gång.

Det var rätt mycket folk där, men vi fick plats uppe på trädäcket (utomhus, en trappa upp) vid räcket ut mot gatan och hamnen. Hamnen är fin att se på i solnedgången, däremot inte ”restaurangerna” (av ölutskänkningskaraktär) närmast vattenlinjen. Värst är det man har ersatt de båda nerbrunna restaurangerna med: tält som förvandlar den vackra hamnen till tivoli. En av de här restaurangerna har dessutom två baja-major som inbjudande skylt mot gatan; vår vän Lasse Lundh säger, att folk därför har döpt stället till restaurang Baja-Maja. Restaurnag Muggen kunde också vara ett använbart namn.

Men Köket grill : café är trevligt. Har också god mat, visade det sig.

Vi valde grillbuffé och till det en flaska tasmanskt rödvin. När man äter grillbuffé, går man först en liten trappa ner till utrymmet vid baren där, tar en jättetallrik och förser sig med tillbehör till det grillade: ungsstekt färskpotatis med skal, potatissallad och potatisgratäng (eller ris eller pasta, om man föredrar det), en god blandad sallad, saltgurka, bearnaisesås och mängder av ayolisåser med olika smak. Sen går man till grillen, som ligger på restaurangdäcket innersida, och får stycken av oxfilé, fläskfilé, rökt grillat fläskkött, chorizo, lammkorv med mera – kan man därefter få ner ännu mer, får man påfyllning.

Att sitta där uppe en kväll, när den värsta värmen har lagt sig, med utsikt över vattnet och båtarna och till det få god mat – det finns annat, om man inte vill ha just grillbuffé – är något jag gärna rekommenderar mina vänner.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^