Ordningen är snart återställd. Men det känns tomt utan barn och barnbarn

25 november 2015 20:49 | Ur dagboken | Kommentering avstängd

Hösten har blivit annorlunda än livet har varit på mycket länge.

Kerstin och med henne hennes två barn, som bodde hos henne och därmed hos oss, har flyttat till ny, egen lägenhet i stadsdelen. Hon flyttade hem till oss när vi var i ett ganska risigt tillstånd: tog hand om oss och lägenheten när vi behövde en hjälpande hand. Sen dess har vi ju inte blivit yngre, men läkarbesök och medicinering har i var fall gjort oss mer kapabla att ta hand om oss själva.

Och vi betalar för att få hjälp med det tyngsta. I dag var fönsterputsarna här, nyligen en städfirma. I söndags kväll åkte Birgitta ut till det egentligen höststängda sommarhuset i Öregrund för att dan efter kunna släppa in en lokal städfirma, som skulle göra huset fint inför vintern. Hon träffade också en målare som vi tidigare har anlitat – han ska lämna bud på att måla om huset någon gång i vår.

Framför allt i lägenheten i Uppsala är det här förstås förenat också med egna insatser. Birgitta har tvättat ett antal mindre mattor i tvättmaskinen men också åkt ner till en kemtvätt i centrum med de stora mattorna. Vi kan vidare åter själva använda de skåp och lådor och garderobsutrymmen Kerstin behövde, medan hon och hennes barn bodde här. Hon disponerade bland annat det rum, där vi har vårt stora matsalsbord och där det finns en kokvrå intill.

Snart är vår gamla ordning återställd.

Men det känns tomt utan Kerstin, Viggo och Klara.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^