Pressgrodor

12 november 2015 16:42 | Citat | 1 kommentar

hittade via Journalisten nummer 13 2015:

”Jaktkamraten Stefan Tagesson säger att han har sett rekordälgen på markerna flera gånger sedan 2009, då hade den 18 taggar.
– Men jag har aldrig sett den med bössa i handen.”

Smålandsposten

* * *

”FAKTA:
Det är en god
man av choklad

EN GOD MAN blir förmyndare och vårdnadshavare för barnet och ska bevaka barnets ekonomiska, juridiska och personliga intressen på samma sätt som en förälder. Personen ska företräda barnet gentemot alla myndigheter men också skola och sjukvård.”

Skövde Nyheter

Leon Russell på egen hand

12 november 2015 16:09 | Musik | Kommentering avstängd

Jag har stött på Leon Russell som samarbetspartner till många kända artister, till exempel Bob Dylan, Eric Clapton, Elton John och Willie Nelson bara för att ta några ur högen. Men trots att han också har gett ut en rad egna album, har jag inte lyssnat mycket på honom som soloartist.

Nu har jag lyssnat på det jag tror är hans 37e album, ”Life Journey” (Universal UM 0602537764718, 2014), utgivet med stöd av vännen Elton John, som dock inte medverkar. Russell backas musikaliskt upp av allt från storband till tre olika kvartetter plus en trio, i samtliga fall med Leon Russell själv som sångare och pianist.

Jag gillar Russells pianospel, inte minst i flera av introna; rösten är inte alltid lika övertygande.

Inte riktigt alla låtarna är heller i min smak, men jag gillar själva ambitionen, att lyfta fram de delar av den moderna amerikanska musikhistorien, som Russell har ett förhållande till. Alltså hittar man här låtar signerade Robert Johnson, Hoagy Carmichael, Duke Ellington, Paul Anka (nja) och Billy Joel (bättre, i storbandstappning) för att ta några ur högen.

En riktig pärla är ”Fever”, skriven av John Davenport och Eddie Cooley.

Ett par egna låtar, alltså skrivna av Leon Russell, finns också med. Jag gillar mycket den avslutande ”Down In Dixieland”, som också görs som en dixielåt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^