Som i en dimma ser jag försommarträdgårdens fägring

31 maj 2013 18:18 | Trädgård, Ur dagboken | 2 kommentarer

Efter en misslyckad gråstrarroperation för några år sen – jag ser med det opererade högerögat, men jag kan till exempel inte läsa med det – har jag fått förlita mig på mitt vänstra öga. Man vänjer sig, så det funkar.

Men när jag sist var på ögonkliniken för koll, konstaterade man där gråstarrbildning även på mitt vänstra öga, och på kort tid har nu synen på mitt hittills fungerande öga blivit allt sämre. Det började med att jag fick svårare att läsa TV-texter utan att flytta mig närmare TVn. Nu har jag svårt att läsa finstilt text, till exempel i korsord som jag älskar att lösa, och samma problem har jag med serier som inte ges tillräcklig volym i tidningarna – särskilt svårt är det att läsa text i pratbubblor som är färglagda. Det här har också allmänt lett till att jag, sen tidig barndom en läshäst, läser färre böcker.

Också i klart solsken ser jag världen som i dimma. Nyss var jag runt i trädgården och plockade in två fina buketter, en med bondsyrener och en med vita syrener, äppelblom och mörklila tulpaner, även en vit tulpan. Men det var svårt att lokalisera det plockbara, trots att jag är mycket hemma i den här trädgården, och flera gånger höll jag på att ramla – mycket av det jag var ute efter finns i ojämn terräng.

Jag var för kort tid sen hos min husläkare och berättade om det här. Hon lovade skicka en remiss till ÖgonklinikenAkademiska, så jag väntar.

Jag är normalt inte det minsta rädd för läkare, sjukhus och ingrepp, men den här gången är jag orolig: Kan samma sak hända vid en starroperation av vänstra ögat som hände när jag opererade det högra, normalt en bagatellartad operation men med mycket sorgliga konsekvenser i mitt fall?

Men jag har ju egentligen inget val.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^