Enn politiker

24 maj 2013 17:17 | Media | 1 kommentar

Jag är inte bara en ivrig korsordslösare – då och då har jag själv förekommit i olika korsord.

Eftersom jag skriver om mycket, däribland också om tidskrifter, har jag emellanåt skrivit om Aftonbladets bidrag till kryssgenren, Aftonbladet Kryss & Quiz, både rosat och risat. Och faktiskt har ganska många av krysskonstruktörerna via kommentarer här på bloggen visat, att de tycker att det är kul att bli bedömda av en van krysslösare. Dessutom har flera av dem lyckats få med mig i sina kryss.

I veckans Årtalskrysset, signerat Björn Lundkvist, hittar jag överst nyckeln EN ENN, POLIIKERN, och de fyra svarsrutorna ska förstås då fyllas med KOKK. Jag har ingenting emot det, särskilt som det här är Årtalskrysset och dess tyngdpunkt ligger i det röda sextiotalet; dess bildblickfång utgörs av Bob Dylan.

Björn Lundkvist har för övrigt sällat sig till den skara av krysskonstruktörer som det är roligt att ta en dust med, och jag säger det verkligen inte för att jag har fått den här personliga hälsningen i veckans kryssbilaga.

Mina personliga favoriter i den här kryssbilagan är fortsatt Bertil Johanssons Svåra krysset, Sarah Kinmans Tvetydigt och P O Carlzéns Kluriga korsordet, det senare ett gammaldags korsord med nycklar vid sidan om.

De här är naturligtvis inte de enda lockande kryssen i Aftonbladets kryssbilaga, men de håller alltid en jämn och hög kvalitet.

Då och då knyts också nya och lovande konstruktörer till Aftonbladet Kryss & Quiz, och ibland medför de här nyrekryteringarna en förbättring. Dock bättrar sig ibland kritiserade konstruktörer: Jag skällde länge på Gudrun Pettersson för slarv, och hennes Kryptiskt blev faktiskt bättre på den punkten, även om svårighetsgraden var för låg.

För en tid sen tyckte jag att lösandet av Kryptiskt fordrade lite mer eftertanke och upptäckte då, att konstruktören var ny. Kryptona görs numera av Anders Bengtsson, och även om de inte heller därmed har blivit supersvåra, är de lite mer varierade.

Och jo, jag löser fortfarande varje vecka vartenda kryss utom Sportkrysset. Det senare är inte konstruktörens utan temats fel.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^