Estniska Centerpartiet läcker medlemmar

30 maj 2012 15:15 | Politik | Kommentering avstängd

Den estniska nyhetsbyrån Delfi rapporterar att det krisande Keskerakonds (Centerpartiets) länsorganisation i Võrumaa i sydöstra Estland vid sitt senaste styrelsemöte hade att ta ställning till utträdesanmälningar från 51 av sammanlagt cirka 700 medlemmar. Det handlar om medlemmar som är missnöjda med Edgar Savisaars toppstyrning av partiet.

Märkligt nog är det bara en handfull av dessa som har fått sin utträdesansökan beviljad. En representant för partiorganisationen förklarar detta med att det ska ha funnits tveksamhet om huruvida en av utträdesanmälningarna var äkta, men det handlar nog mest om att fördröja ett medlemsras.

I Võrumaa, liksom på annat håll, samlas nu excenterpartister i den lösa, utanför partiet stående oppositionsgruppering som har bildats av avhopparna i Riigikogu, Riksdagen. Uppenbarligen vill de oppositionella inte ge upp hoppet om sitt gamla parti och bekräfta detta med att gå över till något annat.

Samtidigt bekräftas ändå att Sotsiaaldemokraatlik erakond, Socialdemokraterna, nu går framåt i de rysstäta områdena i Tallinn och nordöstra Estland, tidigare Centerpartiets kärnområden. På Socialdemokraternas hemsida finns ett färskt pressmeddelande om att partiet har lyckats bilda en avdelning också i Sillamäe. Den här organisationen återfinns, liksom de också relativt nyligen bildade avdelningarna i Varvara, Kiviõli och Kohtla-Järve, alla i nordöstra Estland.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^