Juholt än en gång

19 oktober 2011 11:53 | Media, Politik | 11 kommentarer

Jag skrev, när debatten om Håkan Juholt mest liknade ett tumult, ett ganska balanserat inlägg om saken: tog principiellt klar ställning mot att en riksdagsledamot som representerat något valdistrikt utanför huvudstadsregionen borde kunna få bostadskostnaderna där täckta också för hustru/make/sambo som permanent bor i den aktuella bostaden, samtidigt som jag ställde frågor om hantering och regelverk.

Sällan har jag fått så många kommentarer – och det visade sig också att kommentatorerna tyckte ganska olika. En del av kommentatorerna lyckades heller inte hålla den balanserade och resonerande ton jag försöker upprätthålla på den här bloggen. Var det drev i pressen, så deltog en del av bloggkommentatorerna med liv och lust i det drevet.

I kulturdelen av Dagens Nyheter (19 oktober 2011) finns en granskning, signerad tidningens förra kulturchef Maria Schottenius, formellt en radiokrönika men i realiteten en mycket bredare mediagranskning, av den så kallade Juholt-affären, den som blev ett mediadrev med vittring av blod. Vill ni ha en tankeställare, så läs den här artikeln – du hittar den här.

Det enda jag har att tillägga är att dagens DN också – i notisform – berättar, att listan över riksdagsledamöter som har fått felaktig hyresersättning nu har kompletterats med två moderater, Betty Malmberg och Ann Marie Brodén. Tidigare har det visat sig att också två centerpartister, Emil Källström och Erik A Eriksson, har fått för mycket pengar.

Hur man nu kan hävda det, när Riksdagens regler och kontroll har varit sådana som de var.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^