I dag är jag på seminarium om Olof Palmes politiska gärning – Melodikrysset får vänta till i morgon

26 februari 2011 7:33 | Film, Politik, Ur dagboken | 5 kommentarer

I dag är jag på ett heldagsseminarium om Olof Palmes politiska gärning – seminariet pågår hela dagen, klockan 10.00-17.00, och hålls på ABF-huset, Z-salen, Sveavägen 41 i Stokholm.

Det betyder, som ni förstår, att jag inte, som annars på lördagarna, kan lösa Melodikrysset under direktsändningen i radio.

I stället gör jag det på webben i morgon, söndag. Om någon då fortfarande är intresserad av vad jag har kommit fram till, är vederbörande välkommen tillbaka då.

Hur som helst: jag är starkt intresserad av Olof Palme och det han politiskt stod för. Dessutom är det så att jag själv onsdagen den 9 mars ska delta i ett palmeseminarium i Eskilstuna. med två av dagens deltagare som medinledare, Henrik Berggren och Göran Greider. I stockholmsseminariet deltar dessutom mängder av andra som kan belysa Palmes politiska gärning, till exempel ytterligare två biografiförfattare, Kjell Östberg och Kerstin Vinterhed.

Seminariet i ABF-huset inleds med två filmer av min gamle vän Jonas Sima, dels den gamla ”Våran Olof”, dels den helt nya och hittills inte visade ”Lisbet”.

Räkna med att jag kommer att återkomma till ämnet Olof Palme flera gånger under den närmaste tiden.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^