I dag är jag på seminarium om Olof Palmes politiska gärning – Melodikrysset får vänta till i morgon

26 februari 2011 7:33 | Film, Politik, Ur dagboken | 5 kommentarer

I dag är jag på ett heldagsseminarium om Olof Palmes politiska gärning – seminariet pågår hela dagen, klockan 10.00-17.00, och hålls på ABF-huset, Z-salen, Sveavägen 41 i Stokholm.

Det betyder, som ni förstår, att jag inte, som annars på lördagarna, kan lösa Melodikrysset under direktsändningen i radio.

I stället gör jag det på webben i morgon, söndag. Om någon då fortfarande är intresserad av vad jag har kommit fram till, är vederbörande välkommen tillbaka då.

Hur som helst: jag är starkt intresserad av Olof Palme och det han politiskt stod för. Dessutom är det så att jag själv onsdagen den 9 mars ska delta i ett palmeseminarium i Eskilstuna. med två av dagens deltagare som medinledare, Henrik Berggren och Göran Greider. I stockholmsseminariet deltar dessutom mängder av andra som kan belysa Palmes politiska gärning, till exempel ytterligare två biografiförfattare, Kjell Östberg och Kerstin Vinterhed.

Seminariet i ABF-huset inleds med två filmer av min gamle vän Jonas Sima, dels den gamla ”Våran Olof”, dels den helt nya och hittills inte visade ”Lisbet”.

Räkna med att jag kommer att återkomma till ämnet Olof Palme flera gånger under den närmaste tiden.

5 kommentarer

 1. Vi ser fram emot ditt melodikrysslösande imorgon

  trevlig fortsättning på helgen

  Curt o Kirsi

  Comment by Curt Åkerstedt — 2011 02 26 15:12 #

 2. Jag läser med stort intresse dina inlägg oavsett om de är politiska frågor eller om de är melodikrysset

  Comment by Emil — 2011 02 27 8:49 #

 3. Hej! ser fram emot din lösning varje vecka av melodikrysset, ofta är det nåt man är osäker på o då är det bra att ha dej o luta tillbaka på, hehe,
  MVH Lena

  Comment by Lena Dahl — 2011 02 27 17:21 #

 4. Hej du trevlige!
  Väntar med spänning på krysset. Hoppas allt väl.

  Comment by Katarina Odemark — 2011 02 27 17:21 #

 5. Tack, kära väntande läsare! Jag trivs själv med mitt melodikryssande, och lyckas jag sprida den känslan också bland läsarna, är jag glad. Gärna ytterligare kunskap om låtarna och deras skapare är mitt motto – däremot inga höga hästar; också jag har mina luckor. Och så skriver jag gärna – om krysset rymmer något lämpligt – om mitt eget förhållande till låtar och artister.

  Ett särskilt hej till Lena Dahl: Inte visste jag att du löste Melodikrysset!

  Comment by Enn Kokk — 2011 02 27 18:27 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^