Nu får också Uppsala en röd tidning

24 november 2009 17:38 | Media, Politik | 4 kommentarer

Uppsala är landets fjärde stad men saknar liksom så många andra delar av Sverige en socialdemokratisk tidning. Förr gav Arbetarbladet (S) ut en edition med uppsalamaterial, och därefter fanns veckotidningen Uppsala-Demokraten (S). Men sedan länge är vi nu, när det gäller lokalbevakningen och den lokala politiken, hänvisade till liberala Upsala Nya Tidning.

ETC förlag har på olika orter utan dagligt utkommande socialdemokratisk tidning – Stockholm, Malmö, Örebro – startat radikala nyhetsveckotidningar, ibland socialdemokratiska, ibland med blandad röd-grön ledarsida.

Valåret 2010 startas en sådan tidning också i Uppsala, ETC UppsalaDemokraten. Uppsalapolitiken kommer därmed att bevakas även ur ett vänsterperspektiv. Ledarskribent och ansvarig för debattmaterial kommer Peter Gustavsson (S) att bli. Jag känner honom i flera av hans roller: som gruppledare (S + V + MP) i kulturnämnden, som kassör i Uppsala socialdemokratiska arbetarekommun och som skribent bland annat i Ordfront magasin. Han kommer att röra om i den borgerliga ankdammen i Uppsala!

Ganska många, bland dem jag, har redan förhandstecknat sig för en prenumeration, men vi behöver bli flera. Att prenumerera kostar 350 kronor för helår, 200 kronor för halvår. Mejla namn, adress och postadress samt vilket av de båda alternativen du vill ha till tidningen@etc.se.

Vi behöver en radikal pressröst också i Uppsala!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^