Min ande svävar fortfarande över Almedalen – och det sjunger om den!

30 juni 2009 12:34 | Musik, Politik | 9 kommentarer

Det var länge sen jag personligen var i Visby under Almedals-veckan. Men jag följer naturligtvis till exempel TV 24s sändningar av partiledartalen.

Fast andligen är jag fortfarande med på ett hörn, vid de politiska allsångskvällar som anordnas av Springtime.

På Springtime jobbar min gamle arbetskamrat på 68an Bo Krogvig. För några år sen fick han idén att anordna politiska allsångskvällar under almedalsveckan, och eftersom han sen gammalt känner till hur mycket jag vet om politisk musik, fick jag erbjudandet att vara med och göra sångurvalet i det allra första allsångshäftet samt att skriva en text om politisk musik, dess framgångar men naturligtvis också tillkortakommanden.

Den politiska allsången blev genast en dundersuccé, och Springtime beslöt att göra den till ett årligen återkommande evenemang. Min text har också återanvänts år efter år.

Bo Krogvig bad mig förresten att inför årets evenemang aktualisera den, men eftersom jag inte vet vilka ändringar som har gjorts i sångurvalet, drog jag på det tills det var för sent. Men tydligen finns ursprungstexten fortfarande kvar i årets upplaga. En länk till den finns på Arvid Falks blogg, som också skriver om årets allsång i Almedalen.

”Vänsterns sånger är bättre” lyder rubriken.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^