Vimmelgrind 2: Mutterloppet

28 maj 2009 20:37 | Serier | Kommentering avstängd

Mats KällbladsMutterloppet”, nummer 2 i serien ”Vimmelgrind” (Bonnier Carlsen, 2000), är det andra albumet av honom jag läser. Jag noterar genast att hans tecknarstil är så pass originell att jag genast ser att det är Källblad som är upphovsman.

Också den här gången har serien motortrafik som bärande element: förra gånger var det motorcykel man åkte; nu är det bil. Mutterloppet är en ganska bisarr biltävling där kombinationen av besvärlig terräng och skraltiga fordon bidrar till resultatet – det gäller nämligen att komma så långt som möjligt på banan innan bilen lägger av eller man har kört i diket eller drickat.

Motorsport hör inte precis till mina intressen, men det är klart att jag gärna hade sett att Aurora, ensamstående mamma till lille Jågert, hade vunnit loppet, vilket hon alltså inte gör.

Över huvud taget är figurerna, åt minstone en del av dem, och den lantliga miljön roligare än den i och för sig på många sätt fartfyllda storyn. Den senare störs också av en instoppad, ovidkommande historia om en rysk balalaikaspelare.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^