USA-förstärkt Väsen

3 april 2008 14:19 | Musik | Kommentering avstängd

Jag var, som jag har berättat, nyligen på konsert med Väsen plus gästartister. Två av de senare, Mike Marshall på mandolin och Darol Anger på fiol, ”the San Francisco boys” som Lena Willemark kallade dem, finns också på skiva tillsammans med Väsen. Jag köpte CDn vid konserten. CDn heter ”Mike Marshall & Darol Anger with Väsen” (Adventure Music America AMA 1039 2, 2007).

Skivan gör samma positiva intryck på mig som konserten gjorde, allt ifrån öppningslåten ”Loke’s Troubles” av Mike Marshall till avslutningsstycket ”Os Pintinhos”, som kommer från Brasilien (men inte är skrivet av Hamilton de Holanda, som var med vid konserten; han finns inte med på den här skivan).

Mike Marshall verkar, att döma av hans ”Cous Cous” respektive ”Egypt” på CDn, ha en dragning till dels det orientaliska. dels till jazz. Men egentligen gillar jag mer ”Yew Piney Mt.”, där the San Fransisco boys lockar Väsen att spela traditionellt amerikanskt material.

Mycket bra blir det också i det omvända fallet, det vill säga när Marshall och Anger av Väsen sugs in i svensk folkton: ”Penknife Killer” (som också spelades vid konserten, då benämnd under sitt svenska namn, ”Pennknivsmördaren”) är det bästa exemplet, men jag vill också nämna Olov JohanssonsSkridskolåten” med sina lätt symfoniska drag samt två låtar av Roger Tallroth, ”Timo’s Jig” och ”Forslund” (snyggt gitarrspel!).

På den här skivan består Väsen av Olov Johansson, nyckelharpa, Mikael Marin, fiol, och Roger Tallroth, gitarr.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^