Medmänsklighet

9 november 2007 17:24 | Ur dagboken | 2 kommentarer

Som alla läsare av den här bloggen vet, lider jag sedan länge – alltför länge: nu nio veckor – av svår ischiais. Jag går klumpigt och sakta på grund av smärtan i framför allt vaderna. I morse, när jag gick till sjukgymnasten på Vårdcentralen (nu för tredje gången), måste jag stanna och vila mig med några tiotals meters mellanrum.

Varje företag, som kräver förflyttning till fots, är ett kraftprov. Från Konsum kom jag i dag hem helt utmattad, och då ska man veta, att jag har Konsum på kvarters avstånd.

Sen återstod ännu ett projekt. Jag hade fått en avi från Posten om att jag hade ett paket att hämta i tobaksaffären vid Torbjörns torg, Kalle Anka-posten som Bo kallar den. Birgitta har i några dar varit på möten i København respektive Lund, så jag måste, trots mitt eländiga tillstånd, gå och hämta paketet själv.

Det visade sig att paketet, som innehöll gamla Folket i Bild, inköpta på Tradera, vägde 20 kilo. Tidningarna var dessutom emballerade i en så stor kartong, att jag nätt och jämt fick ner paketet i den jättelika bag med axelrem jag hade tagit med mig. Personalen i tobaksaffären såg min prekära benägenhet, och jag förklarade att jag hade ischias sen nio veckor men inte hade just något annat val än att försöka släpa hem det här kollit.

Då visade det sig, att världen inte är så befriad från medmänsklighet och vänlig omtanke, som man kunde tro, när man läser kvällstidningarna. En för mig helt okänd ung dam, som själv var där i paketärende, kom fram och erbjöd sig att skjutsa hem mig och mitt kolli i sin bil. Hon till och med bar upp min väska med det tunga paketet halvtrappan upp till lägenheten.

Tack och heder åt sådana medmänniskor!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^