Sommar i P1 med Jonas Jerebko

8 augusti 2012 15:12 | Media, Musik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Nej, jag är inte obekant med artister som Rihanna, Adam Tensta, Eminem och Marvin Gaye, och det händer faktiskt att jag lyssnar på till exempel hiphopmusik. Det betyder å andra sidan inte att jag var väl förtrogen med all den musik Jonas Jerebko spelade i sitt Sommar-program. Men framför allt tyckte jag hans musikval var för enahanda för ett program med så bred publik som Sommar har. Jag misstänker nämligen att många trägna Sommar-lyssnare hade problem med att ta sig igenom hela programmet, vilket jag gjorde.

Själv skulle jag ha haft anledning att stänga av radion av andra skäl – jag är nämligen notoriskt ointressead av sport: har aldrig i mitt liv läst tidningarnas sportsidor och hittar just nu inte mycket i TV som fångar mitt intresse. Men jag har som livsinställning att försöka möta även människor som är annorlunda beskaffade än jag själv, så jag lyssnade mig igenom hela programmet, delvis i den – som det visade sig fåfänga – förhoppningen att Jonas Jerebko skulle säga något som grep tag i även mig. Men nej, här fanns inte ens några intressanta sidospår som har funnits i sommarprogram med andra idrottsstjärnor.

Det blev alltså basket, basket och åter basket, visserligen med dramatiska inslag som matchstraff i en NBA-match och en allvarlig skada som han har återhämtat sig från – men sen blev det basket, basket och åter basket igen.

Missförstå mig inte. Jag är inte mot sport i media, men så här nördiga program passar inte riktigt i just Sommar.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^