Kakor och bullar till vårt 75-årskalas

3 augusti 2012 16:29 | Mat & dryck, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Jag har berättat om att vår dotter Kerstin har varit hos oss i Öregrund och då inte bara på badutflykt tillsammans med barnen. Mellan de dagliga turerna till Tallparksbadet hann hon också med att baka bullar och massor av kakor.

På sin blogg – länk finns här – har hon dokumenterat allt sitt bakande.

Hon är ett riktigt proffs.

Sommar i P1 med Ebbot Lundberg

3 augusti 2012 16:15 | Media, Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Ebbot (= Tobbe baklänges) Lundberg gjorde ett ganska egensinnigt men intressant Sommar-program. Egensinnet bestod musikaliskt bland annat i att han spelade ett par tidiga låtar med sig själv, i att han ibland tonade av det han spelade och i att han hoppade över presentationerna av de låtar han spelade. Men det blev mycket Beatles och annan musik som även jag gillar: John Lennon (”Working Class Hero”), The Byrds, Canned Heat, ELO, The Who, Simon and Garfunkel, till och med Evert Taube. Ytterligare annat skulle jag säkert ha omnämnt med gillande, om jag alltså hade fått vägledning om grupp/artist plus låt i samband med att de förekom i programmet.

Tyvärr blev mitt lyssnande lite splittrat i dag, eftersom vi äntligen hade fått hem en dataservicekille, som kunde byta ut ett konstrande tangentbod och ge mig tillträdet till internet tillbaka – jag har hela sommaren till exempel tvingats skriva min blogg via hustruns del av den delade datorn. Men jag uppfattade ändå större delen av Ebbot Lundbergs berättelse om hur han, från mycket unga år drogs in i musiken.

Och så har jag övertygats om att min stora och ständigt växande skivsamling bör kompletteras även med he Sondtrack of Our Lives.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^