Trädgårdsfredag

4 november 2011 15:53 | Trädgård, Ur dagboken | 2 kommentarer

Också i dag har jag kappats med det tidigt fallande mörkret. Jag har fortsatt att skörda vinteräpplen men framför allt plockat undan och fraktat bort fågelhackad, delvis ruttnande och jordig fallfrukt. Det blev till slut en rågad skottkärra av den gammaldags rymliga sorten.

Det går hyggligt att stå och göra den här sortens jobb, det vill säga att plocka av trädet. Det jag med min nuvarande kondition har svårare att klara är att från knäböjande/sittande på huk gå upp till stående igen. Och det måste man ju ideligen göra, när man plockar upp fallfrukt från marken.

Men till slut hade jag ändå lyckats rensa en ganska stor yta och kunde, precis när mörkret började göra det svårt att jobba ute, ställa in skottkärran i boden för vintern.

Kassarna med äpplen har jag ställt i tvättstugan i avvaktan på hemfärden till Uppsala i morgon. När jag kom till tvättstugan med den sista, stod Birgitta där och manglade lakan. Nu finns det ett förråd sådana klara också, när vi här näst – det vill säga i mellandagarna – kommer hit till vårt hus i Öregrund.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^