Trädgårdsfredag

4 november 2011 15:53 | Trädgård, Ur dagboken | 2 kommentarer

Också i dag har jag kappats med det tidigt fallande mörkret. Jag har fortsatt att skörda vinteräpplen men framför allt plockat undan och fraktat bort fågelhackad, delvis ruttnande och jordig fallfrukt. Det blev till slut en rågad skottkärra av den gammaldags rymliga sorten.

Det går hyggligt att stå och göra den här sortens jobb, det vill säga att plocka av trädet. Det jag med min nuvarande kondition har svårare att klara är att från knäböjande/sittande på huk gå upp till stående igen. Och det måste man ju ideligen göra, när man plockar upp fallfrukt från marken.

Men till slut hade jag ändå lyckats rensa en ganska stor yta och kunde, precis när mörkret började göra det svårt att jobba ute, ställa in skottkärran i boden för vintern.

Kassarna med äpplen har jag ställt i tvättstugan i avvaktan på hemfärden till Uppsala i morgon. När jag kom till tvättstugan med den sista, stod Birgitta där och manglade lakan. Nu finns det ett förråd sådana klara också, när vi här näst – det vill säga i mellandagarna – kommer hit till vårt hus i Öregrund.

2 kommentarer

  1. Lyckliga du och Birgitta som har kvar ert kära Öregrund. Anita och jag tvingades sälja vårt älskade Hedviugsberg i sommar pga sjukdom
    ( ingen av oss får länrge köra bil och avståndet var 38 mil mellan våra boenden.) Ha en bra höst i Uppsala och vara rädda om varanra önskar arne.

    Comment by arne engkvist — 2011 11 05 8:49 #

  2. Till Arne Engkvist: Ingen av oss har ens körkort, så vi köpte ett sommarhus som man kan ta sig till med buss. Och avståndet till busshållplatsen är förhållandevis kort, så vi klarar att själva bära det lilla handbagage vi har med oss.

    Comment by Enn Kokk — 2011 11 05 9:13 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^