”Den kvinnliga sexualiteten är som Karlstad”

27 maj 2011 13:05 | Media | 1 kommentar

Bland nutida svenska kåsörer är Hanna Hellquist en favorit. Hon skriver i Dagens Nyheter, på Namn och Nytt. Varannan fredag har hon ett större uppslaget kåseri i DN.

Hon är trettio år, och därav kunde man kanske dra slutsatsen att vi inte har så värst mycket gemensamt. Jag är för all del inte alltid ense med henne, men so what: en människa med så skarp blick för verkligheten är alltid värd att läsa. I dagens DN (27 maj 2011) finns ett exempel, ”Den kvinnliga sexualiteten är som Karlstad”.

Från sin tid som journalist i Karlstad – på Karlstads-Tidningen tror jag det var – berättar hon om ett party med kvinnliga kolleger. Med gurksmörgåsar och chips och billigt bubbel. Och, som en del av partyt, en försäljare av dildos och andra liknande hjälpmedel. Hennes beskrivning av de konstgjorda jättepenisar som såldes – mittåt: ingen av tjejerna handlade något – är hejdlöst rolig. Hennes slutsats är att det här mer var en ploj. Men i det som sen följer börjar det brännas lite mera:

”Den kvinnliga sexualiteten är ingen mörk och mystisk kontinent, den är som Karlstad. Osjälvständig och snäll. Den kommer med gurksmörgåsar och Asti Cinzano, i goda väninnors lag. Den är socialt accepterad eftersom den är så himla gullig.”

Hon försöker föreställa sig en liknande tillställning för manliga journalister, under ledning av redaktionschefen, naturligtvis en man: ”vinet ligger på kylning och killen med lösfittorna kommer prick klockan nio. Kan ni se det framför er?”

Också det är fruktansvärt roligt formulerat, men ett långt liv – jag är mer än dubbelt så gammal som Hanna – har lärt mig att skillnaden mellan män och kvinnor i det här avseendet är överdriven.

Hanna själv är nog sanningen på spåren, när hon omedelbart på meningen ovan, den som slutar med ”eftersom den är så himla gullig”, fortsätter med följande:

”Det är tråkigt. Att det tog så lång tid för mig innan jag började knulla på riktigt, innan jag tog mitt eget sex på allvar.”

Fast hade hon skrivit en essä om detta, hade det ju inte blivit något roligt kåseri.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^