Aftonbladet Kryss & Quiz: det svårartade krysset

10 maj 2011 8:29 | Media, Ur dagboken | 1 kommentar

I går kom veckans nummer av Aftonbladet Kryss & Quiz, och jag löste genast Svåra krysset, numera med Mats Larsson som konstruktör..

Dess värre består intrycket och därmed omdömet: Visst är det svårt, men på ett nästan helt igenom trist sätt. Ja, det är inte svårt det som utgår från bilden: Den föreställer RENE DESCARTES, och så ska man känna till en av hans ofta citerade utsagor: JAG TÄNKER, ALLTSÅ FINNS JAG. Mycket annat är också skäligen enkelt.

Men det finns alltså svårare frågor, alla av den där meningslösa sorten, där man inte behöver pröva sin egen associationsförmåga och list utan, i de fall man inte redan kan svaren, kan hitta dem med hjälp av Google.

Kan ni kungarna i Juda rike, det vill säga andra än Salomo & höjdarna? En kallades Ahas, men här skulle han stavas ACHAS. Kan ni några rappare från Texas? Det finns många, men en av dem kallar sig i alla fall DEEP. Känner ni till någon italiensk singer-songwriter? Filippo Novinni? Men det räcker inte – ni måste också veta att han kallar sig NEK. Och hur är det med den norska operasångerskan GINA Oselio? Ni har väl en åker och en bar fläck i den? En sån kallas mista, i pluralis MISTOR. På bio går ni väl ändå? Och har sett PEACOCK med Michael Lander. Men för helvete, i GAP, huvudorten i Hautes-Alpes, har ni väl ändå varit, människa?!

Så där håller det på. Jag har fler exempel.

Snälla, är det här ens allmänbildning?

Anna Hagberg, var är du?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^