Med sådana borgerliga debattinlägg vinner de röd-gröna valet

8 februari 2010 15:05 | Politik | 84 kommentarer

I dagens Aftonbladet (8 februari 2010) finns en debattartikel, som i sina överdrifter slår nästan allt man kan tänkas jämföra med. Artikeln har rubriken ”Mona Sahlin flörtar med extremisterna”, och i underrubriken heter det: ”Ohly vill införa Nordkoreas ekonomiska modell”.

Här handlar det inte om någon rubriksättare som har skruvat till det – nej, underrubriken har täckning i artikeltexten, författad av riksdagskandidaterna Johnny Munkhammar (M), Elisabeth Thand-Ringqvist (C) och Mathias Sundin (FP), riksdagsledamoten Emma Henriksson (KD) och så Anders Hjelmdahl, Föreningen för upplysning om kommunismen.

Jag har för egen del ett gediget register som kommunistjägare. Jag har publicerat böcker och småskrifter som på den tiden då det verkligen var befogat blottlade det olika svenska kommunistpartier och deras utländska meningsfränder (länge dessutom med kommandoposition över de svenska partikamraterna) stod för, om man såg bakom de vackra fraserna. Jag vet att det svenska Vänsterpartiet har en klandervärd historia.

Jag är, trots min obestridliga vänsterposition, inte heller någon fan av dagens vänsterparti, men man måste ju vara både blind och döv för att inte se att partiet på det hela taget har rört sig i riktning mot att mer definitivt bli ett vänstersocialistiskt, inte ett kommunistiskt parti. Och att ”Sverige”, om man följde Vänsterpartiets partiprogram, ”skulle få Nordkoreas ekonomiska modell” (citat ur artikeln) är ett rent groteskt påstående.

I vårt västra grannland Norge sitter ett svenska Vänsterpartiet ideologiskt närstående parti, Sosialistisk Venstreparti, i regeringsställning tillsammans med socialdemokratiska Arbeiderpartiet och borgerliga Senterpartiet. Skulle man i Norge därmed ha infört en nordkoreansk samhällsmodell, hade man väl där inte ens genomfört de fria val, som för andra gången förde de röd-gröna till regeringsmakten.

Med sådana borgerliga debattinlägg – läs själva – vinner de röd-gröna valet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^