Dunderförkyld

18 februari 2010 14:51 | Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Att jag inte har skrivit särskilt flitigt de senaste dagarna beror på att jag är sjuk, dunderförkyld. Jag har hosta, snuva och feber – orken är lika med noll. I går hoppade jag över ett gruppsammanträde i kulturnämnden. I kväll får vi se om jag orkar gå på konserten i Musikens hus. Det är en cellokonsert, bland annat Bachs Brandenburgerkonsert. Mitt tillstånd i kväll får avgöra – det handlar inte bara om ifall jag orkar utan också om ifall jag kan tänkas störa andra.

Gå ut och äta, som vi brukar göra i samband med konserterna, vill jag hur som helst inte. Jag har ingen aptit, och jag skulle inte få ut något av en god måltid ens på en bättre restaurang.

Nej, blir jag inte påtagligt bättre, stannar jag nog hemma från konserten också.

Hustrun har varit på Apoteket och skaffat Ipren, Otrivin nässpray samt Noskapin i tablettform för natten och flytande Bromhexin för dagen. Förkylningen gör att det, trots nässprayen, ibland känns svårt att andas, vilket gör min nattsömn oregelbunden. Det blir lättare när jag sitter, så i natt satt jag i två omgångar i en fåtölj i biblioteket, och sent på natten satt jag ganska länge i TV-fåtöljen i vardagsrummet och sov där.

Allt det här gjorde mig väl inte tillräckligt utvilad, så för en stund sen sov jag åter ganska länge, den här gången i fåtöljen i mitt arbetsrum.

Men ni behöver inte vara ängsliga. Det smittar inte genom datorn.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^