Melodikrysset nr 44

4 november 2006 12:29 | Musik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Det blev en trevlig fredagskväll. Birgitta hade lagat lammstek, och till Doobydoo åt vi hallon från den egna trädgården.

Jo, jag klarade veckans melodikryss också, med viss möda; det blev en del googlande.

Marie Serneholt hade jag till exempel aldrig klarat utan att googla på ”Enjoy the Ride”.

Signaturer är jag alltid usel på. Signaturen till radioprogrammet klarade jag bara genom att båda bokstäverna i Da föll på plats med hjälp av två andra ord jag klarade. (Jag skrev först ”En”, för jag kunde inte tyda mina egna kråkfötter. Men jag hade löst Dion och Agnetha, vars första respektive sista bokstäver ger ”Da”. Tack för påpekandet, Ulrika!)

På samma sätt var det med den låt Ingemar Nordströms spelade. Jag kände igen den men kom absolut inte på vilket djur den handlade om. Men ledbokstäverna ledde mig på rätt spår: Det ska vara elefant.

Och ”Rötter” har jag faktiskt aldrig sett på TV. Däremot har vi ett oläst engelskspråkigt exemplar av Alex Haleys roman i bokhyllan, vilket räddade mig.

Jag undrar vidare, hur många som verkligen kunde, att den spelade nationalsången kom från Cypern. Men två ledbokstäver plus Eldemans upplysning, att det rörde sig om en önation, ledde mig rätt.

En fråga som jag borde ha kunnat bums var vem som 1959 sjöng ”A Teenager In Love” – det är klart att jag ofta hörde den i radio på den tiden. Men jag kom inte på namnet utan att googla: Dion & The Belmonts.

Lasse Dahlquists ”Hallå du gamle indian” kände jag däremot igen bums, likaså ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?” på finska och Povel Ramels gamla ”Far jag kan inte få upp min kokosnöt”.

Och vem har inte, evigt länge, hört Christina Lindberg och Lasse Stefanz sjunga ”De sista ljuva åren”?

Att det var Peter Harryson som sjöng Evert Taubes ”Himlajord” var också lätt att komma på. (Harryson var förresten med i gårdagens Doobidoo, där Robert Wells och Anders Berglund var med i var sitt lag.)

En modern sångerska, som jag uppskattar, är Lisa Miskovsky, hon med ”I´ve Come a Long Way”.

Sist: frågan med fyra delfrågor klarade jag faktiskt. Först hörde jag, att det var Agnetha Fältskog som sjöng. Och sen kom också den svenska sångtiteln: ”När du tar mig i din famn”.

Birgitta är ute och eldar.

Jag ska strax gå till Konsum och handla. I dag är det min tur att laga mat.

***

Har du med hjälp av Google hamnat här i ditt sökande efter något svar i senaste melodikrysset, prova då att i stället gå direkt in på min blogg, http://enn.kokk.se, och bläddra dig ner till det aktuella krysset.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^