Så kallad tandvård

4 maj 2017 18:37 | Resor, Ur dagboken | 5 kommentarer

I februari råkade jag ut för något som inte bara människor i min ålder råkar ut för ibland: En plomb lossnade, i mitt fall överst till vänster. Alltså gick jag till Folktandvården där jag sen länge är kund. Och eftersom jag kom dit som akutfall, togs jag om hand av en annan tandläkare än min vanliga.

Han gjorde koll och rengöring, men efter kontakt med min ordinarie tandläkare meddelade han, att jag skulle få tid hos den som normalt har ansvaret för min tandvård. Den ordinarie tandläkaren visade sig sen inte ha någon ledig tid förrän i går, alltså i början av maj månad.

Sen har jag gått med den här trasiga tanden, fått lov att efter varje måltid rensa hålet med en tandsticka.

Så här års bor jag i Öregrund, så för att klara den tandläkartid jag hade fått fick jag lov att gå upp klockan 06.00 och sen åka buss in till Uppsala.

När det skulle bli min tur, kom det ut en tandsköterska i väntrummet och frågade, om jag hade gjort PK/Waran-prov. På det svarade jag nej, undrade också i mitt stilla sinne varför jag skulle göra det. Så småningom återkom hon och meddelade då, att jag i så fall inte kunde få min trasiga tand utdragen. Jag blev då ganska sint och krävde att få tala med tandläkaren, vilket efter en bra stund till beviljades.

Jag förklarade för honom att jag inte ens var medveten om att jag skulle ta ett sådant prov – så vitt jag vet har jag inte fått någon skriftlig order om ett sådant, och om den förre tandläkaren till äventyrs skulle ha nämnt det, har jag – ganska begripligt med tanke på hur länge sen jag träffade honom – glömt det.

Jag försökte argumentera på linjen att min Waran-dos är ganska låg – bakgrunden till det här kravet är Waranets inverkan på blodet – men tandläkaren framhärdade: Jag måste få en ny tid och då, dagen före, ta PK-prov på Vårdcentralen.

Tandläkarens egen almanacka visade sig också den här gången vara fulltecknad, och när en föreslagen tid långt fram dessutom visade sig ligga så tidigt på morgonen, att jag inte skulle klara den inklusive resa från Öregrund, hamnade vi till slut på den 5 juli som besökstid, föregått av provtagning på Vårdcentralen i Öregrund den 4 juli.

Men har jag tur, tappar jag också tandroten innan dess.

För egen del åkte jag alltså tillbaka till Öregrund med oförrättat ärende.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^