Tiny Ruins en intressant ny bekantskap på CD

1 april 2012 17:20 | Musik | Kommentering avstängd

Varför Hollie Fullbrook som skivartist kallar sig för Tiny Ruins har jag ingen aning om. Jag har förstått att hon fortfarande är mycket ung och kommer från Nya Zeeland, men hennes CD från 2011, ”Some Were Meant For Sea” (Spunk Records WOOMECD009), har ändå på något vis hittat vägen hit. Själv hittade jag den på Musikörat här i Uppsala, där jag fick tips om den av innehavaren, Peter.

Peter har – det vet jag sedan länge – öra för bra musik; dessutom har han näsa för vad jag kan tänkas gilla. Och jo:

Tiny Ruins/Hollie Fullbrook har någonting av det där som en gång i världen fick mig att fastna för den likaledes då mycket unga Joan Baez.. Baez kom ju dock först senare att börja skriva egna sånger, men på ”Some Were Meant For Sea” sjunger Tiny Ruins bara eget material.

Väldigt mycket av det här är bra, men jag vill särskilt peka på inledningsspåret ”Old As the Hills”, den oerhört fina ”You’ve Got the Kind of Nerve I Like”, ”Little Notes” där hon sjunger stämsång med sig själv, även ”Pigeon Knows”.

Intrycket av hennes musikalitet förstärks av att hon, utöver att sjunga, själv också trakterar gitarr, cello, klaviatur, klockor och trummor. Ytterligare musikalisk assistans får hon av producenten, J Walker, på tolvsträngad gitarr, fiol, piano, banjo, dragspel plus en rad rytminstrument.

På nätet har jag inte hittat någon annan svensk recension annat än en ganska nedlåtande i Metro. Men jag säger: håll ögonen – och framför allt öronen – öppna för den här tjejen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^