Ibland är varm korv det bästa som finns

27 juli 2010 15:08 | Barnkultur, Mat & dryck, Ur dagboken | 3 kommentarer

I går kom Kerstin och Bo hem från München, och Kerstin fortsatte, efter att ha duschat och bytt om hemma, vidare till oss i Öregrund. Barnen sprang timmar i förväg gång på gång ner till grinden för att kolla efter mamma.

Men bussen med Kerstin anlände till Öregrund först kvart i elva. Nå, det är sommarlov, och det fanns knappast utsikter att få barnen att somna innan de hade fått träffa sin mamma. Jag fick i alla fall lov att läsa godnattsaga för Klara medan vi väntade.

Kerstin hade per twitter meddelat att hon inte hade hunnit äta middag och att hon hoppades att hennes pappa – som förr i världen, när hon var liten – skulle möta med te och mackor. Nu blev det inte hennes pappa utan hennes mamma som effektuerade den där önskningen: te och varma mackor väntade i köket, när Kerstin äntligen var här.

Dess förinnan hade vi hela gänget gått och mött henne vid bussen, Birgitta försedd med cykelkärra att dra Kerstins bagage på. Barnen var alldeles till sig av förtjusning, när deras mamma klev av bussen, höll henne sen i var sin hand hela vägen hem.

Presenter hade mamma med sig också, visade det sig, lego och – ännu intressantare – John Blund-dockor med klassiskt östtyskt utseende känt från TV.

Det tog en stund innan nattens frid sänkte sig över vår lantliga boning.

Jag har tidigare noterat att Viggo är en mycket sparsmakad typ när det gäller maten. Mycket ratar han helt; annat smakar han på – bara för att konstatera att det där inte var hans grej. Ibland räcker det att det som erbjuds inte ser ut som något han känner till. Både Viggo och Klara gillar Seven Up och Sprite, men när morfar i går försökte bjuda på Vasa fruktsoda, ville Viggo först inte ha – det hade han inte smakat på förut. Men lillsyrran, Klara, tog ett glas och konstaterade förtjust att det ju smakade precis som Sprite och Seven Up, och då fick morfar även Viggo att provsmaka. Och det smakade ju bra! Så nu finns även fruktsoda på dricklistan.

I dag är det morfars tur att laga maten, och han hade gett sig den på att hitta på något till lunch som föll även den kräsne Viggo på läppen. Så en stor förpackning Sibylla varm korv inhandlades på Konsum och till den för säkerhets skull två sorters korvbröd, både vanliga och fullkorn.

Det var tur att morfar hade köpt hem vanliga korvbröd, för det var inte bara Viggo som föredrog dem. Och under över alla under: Viggo mumsade i sig hela två kokta korvar med bröd.

Nyss kom hans mamma och meddelade att han dessutom också hade ätit ett päron.

Nu ska den unge mannen väl stå sig till middagen, när morfar ska bjuda på wienerschnitzel. Fast i just Viggos fall blir det utan konstiga tillbehör som citron, kapris och ansjovisfiléer.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^