En skogsarbetare härjar i vår trädgård

16 juli 2010 11:19 | Trädgård, Ur dagboken | Kommentering avstängd

Sonen, Matti, är på besök här i Öregrund och erbjuder sig – ung och stark som han är – att göra jobb som hans allt äldre och allt mer skraltiga föräldrar inte riktigt orkar med.

På en så stor tomt som vår växer det snabbt upp sly, som ibland hinner bli mindre träd: lönn och ask och skuggmorell och krikon hör till det som självsår sig. Ser man inte upp, förvandlas trädgården till slut till en skog.

Och så händer det att vildrosroten på inympade rosor tar över, så att man i stället för gammaldags rosor plötsligt odlar törnrosor.

Birgitta gick runt med sonen och visade honom vad som borde tas bort, och han skred till verket, effektiv som en skogshuggare.

Det svåraste jobbet var att ta bort ett grovt gammalt körsbärdsträd, som nu dels sträckte sig snett över staketet in på granntomten, dels i den ena av sina förgreningar hade ett obebott skatbo. Med hjälp av stege och motorsåg och ett av grannen lånat rep gick det till slut.

I morse var jag ute med sonen och visade var han skulle lagra de väldiga mängder kvistar och grenar och stammar han nu hade lagt i tillfälliga högar. De ska mellanlagras i avvaktan på senhöstens risbränning.

Matti och Karin har just nu gett sig i väg på cykelutflykt. När de kommer tillbaka, har jag för min del åkt in till Uppsala.

Men vi ses i morgon i Rinkeby, på Saras och Amandas födelsedagskalas.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^