Kan ingen skjuta den där Bertil

27 juli 2009 22:49 | Deckare, Film, Media | 2 kommentarer

som ideligen avbryter Beck-filmerna?

Det är inte varje dag jag tycker att det ligger något i det Timbro-högern säger

27 juli 2009 12:11 | Politik | 3 kommentarer

För det mesta är jag djupt skeptisk till budskap som framförs av Timbro-högern.

Men i Dagens Nyheter i dag (27 juli 2009) finns det på DN.debatt en artikel av tre personer från Timbro, VDn Maria Rankka samt utredarna Philip Thomasson-Lerulf och Hannes Kataja, ”Skattemedel för miljarder går till EU:s propaganda”, som innehåller åtskilligt tänkvärt.

Jag citerar:

”Varje år plöjs stora summor ned i en hord av tankesmedjor och idéinstitut runtom i Europa som alla har det gemensamt att de aktivt förespråkar att alltmer ska beslutas av EU.”

”I vår undersökning ger vi exempel på hur EU-institutionerna med stor uppfinningsrikedom använder offentliga medel för att flytta fram sina egna positioner och föra i hamn en utveckling som medborgarna och skattebetalarna ställer sig kritiska till.”

Slutsatsen, sammanfattad i ingressen, är: ”Skeptiska EU-medborgares skattepengar används för att få folk att gå med på ökad makt för EU.

Jag är för att EU främjar frihandel och bidrar till att lösa verkligt övernationella problem som miljöförstöringen. Men jag är samtidigt en svuren motståndare till allt mer av europeisk federalism, alltså en ökande centralmakt, på snart sagt alla områden.

Följaktligen anser jag det vara ett övergrepp att använda mina skattepengar till att övertyga mig och mina meningsfränder om motsatsen.

Läs och bedöm själva – artikeln hittar du här.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^