Danskarna säger nej till att sänka skatten för de rikaste

31 december 2015 15:58 | Politik | Kommentering avstängd

Affärstidningen Børsen har låtit Greens undersöka danskarnas inställning i frågor, som kan komma att bli avgjorda i vårens planerade skattereform.

Bara sex procent av de tillfrågade anser, att man bör sänka skatten för dem med den högsta skattesatsen, cirka en halv miljon danskar, det vill säga omkring tio procent av de skattskyldiga.

Däremot anser 39 procent av de tillfrågade, att det är angeläget att sänka skatten för dem som har de lägsta inkomsterna.

Danmark: Socialdemokratiets asylpolitik splittrar det röda blocket

31 december 2015 15:30 | Politik | 7 kommentarer

Jag har tidigare återgett en undersökning, som visar, att Socialdemokratiets väljare är starkt splittrade i frågan om den danska asylpolitiken. Partiet, läs partiledningen, har i den här frågan lagt sig nära styrande borgerliga Venstre. Men en mycket stor del av partiets väljare delar den mer generösa syn partiets samarbetspartners på vänstersidan har.

Ekstra-Bladet har publicerat en enkät om detta med företrädare för Socialdemokratiets normala samarbetspartners.

Uffe Elbæk från Alternativet konstaterar kallt, att Socialdemokratiets invandringspolitik inte bara splittrar utan också försvagar den samlade oppositionen.

Socialistisk Folkepartis ordförande Pia Olsen Dyhr ser att flera vänsterpartier drar åt lite olika håll, men hennes kritik av Socialdemokratiet är stenhård:

– Der er noget, der tyder på, at Svend Aukens Socialdemokrati er afgået ved døden.

Socialdemokratiet och Venstre klistrar sig samman för att kunna tävla med Dansk Folkeparti, konstaterar Sofie Carsten Nielsen från Radikale Venstre.

Och Enhedslistens Søren Søndergaard är inte överraskad – han har sett liknande tendenser redan tidigare, då hos förra ordföranden, till lika statsministern Helle Thorning Schmidt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^