…men än har DN inte backat tillräckligt

8 oktober 2012 10:48 | Media, Serier | 9 kommentarer

Läsarprotesterna fick Dagens Nyheter att backa, åtminstone om söndagsserierna.

Men den som hoppades att reträtten också skulle genomföras på vardagarna hoppades förgäves: ingen återupprättad seriesida i sikte. Som tidigare två serier på Namn och Nytt-sidan – Ulf LundkvistsAssar” och Sven-Bertil Bernarps ”Medelålders Plus”, och så Martin KellermansRocky”, numera på sidan 2 i kulturdelen. Utmärkta serier alla tre, men ynkligt få i en så stor tidning som DN.

Som både mångårig DN-läsare och serieälskare kräver jag en återupprättad seriesida!

Finns det ingen i ansvarig ställning på DN som kan någonting om serier, ska jag bistå med några tips.

Marten ToondersTom Puss” gick förr i åratal i DN och borde nu vara mogen för att återkomma. Publicera ”Tom Puss” i kronologisk ordning och från början, ungefär som kollegan Svenska Dagbladet nu gör med Tove JanssonsMumin”.

Liksom SvD behöver DN en äventyrsserie. Vore jag serieansvarig på DN, skulle jag åter börja publicera en DN-klassiker i den genren, Jan LööfsFelix”. Jag kan tipsa om att Lööf håller på att färglägga sina gamla Felix-strips inför en samlad nyutgivning på Kartago.

På skämtseriefronten skulle DN kunna lägga beslag på Pertti Jaralas mycket märkliga ”Fingerpori”, ursprungligen gjord för Helsingin Sanomat, men den finns översatt till svenska och går i Serieparaden.

I samma serietidning hittar man också Kieran MeehansDe professionella”, som skulle kunna bli en uppskattad ingrediens även på DNs seriesida (om det nu fanns någon).

Var så god! Råden är gratis.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^