Pressgrodor

27 september 2012 15:46 | Citat | 2 kommentarer

hittade via Journalisten nummer 11 2012:

”Han var ytterst nära att reducera, men Karlskronas mycket duktige och rutinerade målvakt Timo Leinonen hade ena axeln på sin sida.”

Kvällsposten

Fredrik och
Filippas liv
som sniglar

Rubrik i AFTONBLADET.SE

Ett rimligare estniskt gallupresultat

27 september 2012 12:15 | Politik | Kommentering avstängd

Som jag tidigare har varit inne på, kan det nyliberala Reformierakonds (Reformpartiets) häftiga uppgång i sommarmätningarna – 31 procent i juni, 34 procent i augusti oh 39 procent i augusti – vara resultatet av ett mätfel. Partiet dominerar visserligen både i regeringen och i media, men att partiet under en period, då det också kritiserades för tvivelaktiga affärer, skulle ha kunnat öka så våldsamt, föreföll ändå tveksamt. I septembermätningen från TNS Emor korrigeras också partiets siffra till en mer rimlig nivå, 33 procent.

Huvudkonkurrenten Sotsiaaldemokraatlik erakond (Socialdemokraterna) låg samtidigt under sommarmånaderna orimligt lågt, 24 procent i juni, 25 procent i juli och 20 procent i augusi, detta utan att partiet har gjort några tabbar som skulle kunna förklara saken. Dock ligger partiet i mediaskugga i de stora borgerliga tidningarna. Så de 24 procent partiet får i den aktuella mätningen känns ändå mer realistiska än det dopp partiet tycktes göra i augusti.

Kampen om andraplatsen är dock inte definitivt avgjord. Det lätt vänsterpopulistiska mittenpartiet Keskerakond (Centerpartiet) fick 23 procent i juni, 22 procent i juli och 20 procent i augusti, men stöds nu också det av 24 procent.

Missnöjet med den borgerliga regeringen har också drabbat Reformpartiets mindre koalitionspartner, det socialkonservativa och nationalistiska Isamaa ja Res Publika liit (Förbundet Fädernesloandet och Res Publika), som får 11 procent i september not 13 procent i augusti, 15 procent i juli och 14 procent i juni.

Antalet tillfrågade som inte kan uppge någon partipreferens är fortfarande mycket högt, 37 procent.

Till försiktighet om att dra alltför långtgående slutsatser av TNS Emors mätningar bidrar också det låga antalet tillfrågade, 889 i den aktuella mätningen, som genomfördes under peridoen 29 augusti till 19 september.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^