Nu sviker också Dagens Nyheter serieläsarna

14 september 2012 13:38 | Media, Serier | 3 kommentarer

Tidning efter tidning snuvar oss serieälskare på det vi vill ha mycket av i de tidningar vi läser.

Dagens Nyheter hade länge en mycket läsvärd seriesida med både kvalitet och bredd. Sedan Martin KellermansRocky” flyttade till stockholmsdelen – en i och för sig välmotiverad placering – har DN på den vanliga seriesidan haft kvar fyra serier: Lise MyhresNemi”, Ulf LundkvistsAssar”, Sven-Bertil BärnarpsMedelålders plus” och Susanne Fredelius’ ”Doris”.

I dagens DN finns bara två av dessa kvar, ”Assar” och ”Medelålders plus”, nu flyttade till Namn och Nytt-sidan. Båda är utmärkta, men facit är att DN nu, inkluderat ”Rocky”, alltså bara har tre dagliga serier. Det är skamligt. Det är uselt!

Ut åkte i den här omgången den fortfarande högst läsvärda ”Nemi” och så DNs egen stolta lansering, barnserien ”Doris”. Den senares genialitet har jag för egen del aldrig förstått, så den spolningen har jag inget att invända mot.

Men DN kunde ju i stället ha gjort som kollegan Svenska Dagbladet, ersatt den med en klassiker, i Svenskans fall Tove JanssonsMumin” – den återpubliceras nu kronologiskt från starten. DN kunde ha gjort likadant och ha publicerat samtliga avsnitt av Marten Toonder’s fantastiska ”Tom Puss” i kronologisk ordning.

Varför beter sig media som DN? Expressen har slopat serierna, och Aftonbladet har reducerat sina till två. Vår lokalavisa Upsala Nya Tidning har numera en serielös dag i veckan. Vi verkar ha fått en generation tidningsmakare som över huvud taget inte förstår sig på serier.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^