Första maj-skiva med Mikael Wiehe

1 juni 2011 18:51 | Musik, Politik | 4 kommentarer

Från vännen Ingemar E L Göransson, till vars blogg du hittar en länk här intill, har jag fått ett exemplar av den CD i EP-format med Mikael Wiehe, han via sitt företag Ord & Kulturproduktioner var med om att ta fram till Första maj 2011. Övriga som bidrog till utgivningen av ”Vi låter oss inte besegras” (United Stage Management Group USMG 043) var SEKO Klubb TeliaSonera och Arbetarnas Bildningsförbund).

Den här CDn, med en upplaga om 10.000 exemplar, har inte sålts via skivhandeln men är i stort sett slutsåld. Dock finns en liten restupplaga för beställning för 75 kronor per skiva. Beställning görs hos ordochkultur@telia.com.

Wiehe-fans som jag har naturligtvis allt på den här mini-CDn, sammantaget fem låtar – i flera fall har jag dem i flera olika inspelningar – men som helhet är den en hård vänstersving mot den regerande högern. Men lugn, vi kommer tillbaka. Som Wiehe sjöng, fritt efter Bob Dylan och redan på ”De enskligas allé”: ”Vi låter oss inte besegras”.

Kom hem till mej” fanns på en CD med Wiehe och Björn Afzelius. ”Allt vad jag begär” minns jag från flera plattor: ”Kråksånger” och ”30 sånger”. ”Har banken tatt din villa” fanns på den CD som Wiehe släppte som ett inlägg i valrörelsen 2010, ”Ta det tillbaka”. Och ”Jakten på Dalai Lama” dök först upp redan på Hoola Bandoola-tiden, fast här gör han den förstås solo.

Tillsammans blir de här fem låtarna en fin liten helhet.

Skivbranschen har ju inte sin bästa tid just nu, men man önskar ändå att det – som på salig a discs tid – funnes en mer kontinuerlig skivutgivning i arbetarrörelsens egen regi.

Men trädet klarade sig!

1 juni 2011 12:39 | Citat | 2 kommentarer

”ÖREGRUND: På Gräsö fälldes ett träd som hamnade på en förbipasserande bil. Dessbättre blev det bara skador på bilen.”

NärPOLISrutan i Annonsbladet den 1 juni 2011

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^