Statliga Apoteket AB expanderar igen

21 april 2010 21:03 | Politik | 7 kommentarer

När statliga Apoteket styckades av alliansregeringen och dess hantlangare och fick en rad privata konkurrenter, vägrade dess styrelse att bara lägga sig platt utan mötte den nya konkurrensen på apoteksmarknaden bland annat med att lansera ett nytt, eget attraktivt sortiment av receptfria varor.

Regeringen tog då till föga affärsmässiga tvångsåtgärder mot den del av apoteksväsendet, som fortfarande ägs av svenska folket: kickade den alltför företagsamma styrelsen och förbjöd under en övergångsperiod Apoteket AB att lansera nya egna produkter.

Nu är den perioden till ända, och Apoteket kan fortsätta att förverkliga de planer bolaget sannolikt hade redan när regeringen grep in.

Sortimentet av Apotekets egna hårvårdsprodukter av märket Apoliva, som tidigare omfattade milt och vanligt schampo plus duschcreme i både parfymerade och oparfymerade varianter har till exempel vuxit kraftigt. Apoliva schampo finns nu också för skadat hår, för mer volym, för glansigare hår och mot mjäll.

Man kan numera till och med köpa kammar på Apoteket.

Det finns vidare plåster av märket Apoteket att köpa: i olika storlekar och sånt man själv klipper till, vatten- och smutsavvisande respektive vattentätt.

Redan tidigare fanns det Fem myror-märkt barnplåster (liksom schampo och duschcreme för barn) av märket Apoliva.

Jag har tidigare skrivit om att det finns brustabletter med C- respektive B-vitamin av märket Apoteket, så även mulitivitamintabletter anpassade för män respektive kvinnor samt för äldre. Även det här vitaminsortimentet har utökats: nu finns Omega-3, B-vitaminer, D-vitaminer och Selen+E-vitamin i Apoteket-sortimentet.

Och inte nog med det: Apoteket AB nöjer sig inte med de butiker/affärslägen som blev kvar åt den statliga kedjan efter styckningen. Man konkurrerar med de privata apotekskedjorna om de attraktiva lägena. I Uppsala har till exempel Apoteket AB öppnat ett helt nytt apotek i St Pers-gallerian mitt i affärscity. Och den gamla men nyrenoverade butiken på Svartbäcksgatan finns kvar.

Heja, Apoteket!

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^