När far var sjuk på mors dag

27 maj 2007 21:09 | Ur dagboken | 8 kommentarer

Regelbundna läsare av min blogg undrar förstås, vart jag har tagit vägen. Svaret är att jag har varit sjuk och fortfarande är sjuk.

I fredags var jag i Sundsvall för begravning av Kjell Nordin; jag återkommer om detta.

I lördags var jag föredragande – valberedningens sammankallade – på Ordfronts årsstämma – jag ska skriva mer också om det. Redan på eftermiddagen, efter stämman men före festen på kvällen, kände jag mig trött och krasslig. Under middagen kände jag mig utan aptit: lämnade större delen av oxfilén. Och efteråt, när vi åkte buss från Uppsala till Öregrund, blev jag dålig: sov, hostade. Med yttersta möda lyckades jag släpa hem det tunga bagaget från bussen hem till huset.

Sen klappade jag ihop. Redan före läggdags drabbades jag av feber och frossbrytningar. Jag var uppe vid sjutiden – med ont i bröstet – men somnade om och sov till 10.00, missade således den planerade morgonuppvaktninge av Birgitta på mors dag. Jag hade fortfarande ont i bröstet när jag andades, och Birgitta var inne på att jag borde kontakta hjärtkliniken på Akademiska.

Men jag ville bara ta det lugnt. Faktum är att jag har dåsat och sovit hela dan. Bröstvärken har försvunnit, men febern har kommit tillbaka. Birgitta har, trots mors dag, stått för allt under dan: matlagning, disk, gräsklippning.

Men jag har ändå uppvaktat henne med de böcker jag hade köpt till mors dag.

Allt det här betyder också, att jag hittills har missat veckans melodiskryss.

Få se om jag är tillräckligt kry i morgon för att lösa det på nätet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^