När far var sjuk på mors dag

27 maj 2007 21:09 | Ur dagboken | 8 kommentarer

Regelbundna läsare av min blogg undrar förstås, vart jag har tagit vägen. Svaret är att jag har varit sjuk och fortfarande är sjuk.

I fredags var jag i Sundsvall för begravning av Kjell Nordin; jag återkommer om detta.

I lördags var jag föredragande – valberedningens sammankallade – på Ordfronts årsstämma – jag ska skriva mer också om det. Redan på eftermiddagen, efter stämman men före festen på kvällen, kände jag mig trött och krasslig. Under middagen kände jag mig utan aptit: lämnade större delen av oxfilén. Och efteråt, när vi åkte buss från Uppsala till Öregrund, blev jag dålig: sov, hostade. Med yttersta möda lyckades jag släpa hem det tunga bagaget från bussen hem till huset.

Sen klappade jag ihop. Redan före läggdags drabbades jag av feber och frossbrytningar. Jag var uppe vid sjutiden – med ont i bröstet – men somnade om och sov till 10.00, missade således den planerade morgonuppvaktninge av Birgitta på mors dag. Jag hade fortfarande ont i bröstet när jag andades, och Birgitta var inne på att jag borde kontakta hjärtkliniken på Akademiska.

Men jag ville bara ta det lugnt. Faktum är att jag har dåsat och sovit hela dan. Bröstvärken har försvunnit, men febern har kommit tillbaka. Birgitta har, trots mors dag, stått för allt under dan: matlagning, disk, gräsklippning.

Men jag har ändå uppvaktat henne med de böcker jag hade köpt till mors dag.

Allt det här betyder också, att jag hittills har missat veckans melodiskryss.

Få se om jag är tillräckligt kry i morgon för att lösa det på nätet.

8 kommentarer

 1. Hej Enn!
  Min fru Kerstin och jag läser med förtjusning och mycket nöje Din blogg.Det var tråkigt att höra om din sjukdom, men hoppas Du kryar på Dig snart. Det var av en ren händelse jag kom in på din hemsida. Jag sökte efter ett svar på melodikrysset och fick bl.a. en hänvisning till Enn Kokk.
  Tack för trevlig läsning och hjälp med lösning av melodikrysset.

  Hälsningar från trädgårdsvänner på västkusten.

  Comment by Ulf Ödman — 2007 05 28 0:06 #

 2. Med en förhoppning om ditt snabba tillfrisknande skickar jag några tantiga och förstås lite påträngande allvarsord: Låter som om fru Birgitta har helt rätt tycker jag, att ett besök hos din läkare vore på sin plats. Hostande, illamående och bröstsmärtor kan faktiskt ha med hjärtat att göra. Ta inte lätt på det där så här nära din operation, bättre att ta det säkra före det osäkra.

  Comment by Kerstin — 2007 05 28 1:13 #

 3. Krya på dig!

  Comment by Dorothea — 2007 05 28 4:39 #

 4. Hans O Sjöström har skickat följande per mejl.

  Har försökt nå dej via bloggkommentaren, men det går inte att få in någon kommentar. Därför detta: Rätt att ta det lugnt och mest sova när man är sjuk, men i det här fallet tycker jag att du ska göra som Birgitta säger. Ring Akademiska med det snaraste! Bättre att ringa en gång för mycket. Ta det sedan lugnt. Skit i Ordfront, Melodikrysset och andra plikter, till och med i bloggen. Du har haft för mycket för en nyopererad. Det går inte att alltid låtsas att man är arton år och aldrig behöver varva ner.
  Hälsningar!
  Hans O
  PS Du behöver inte svara på det här förrän du är fullt återställd.

  Comment by Enn Kokk — 2007 05 28 9:08 #

 5. Tack allihop. En förklaring till Hans O Sjöströms svårighet att få in en kommentar på bloggen kan ju vara, att jag inte har haft ork att kolla – och sedan godkänna för publicering – det som har kommit in.

  Bröstvärken är nu borta, men jag hostar och måste sen snyta mig. Så jag tror att det är en luftvägsinfektion av något slag.

  Comment by Enn Kokk — 2007 05 28 9:12 #

 6. Jag hoppas att du mår bättre. Din blogg är beroendeframkallande, jag väntar på vidare betraktelser.

  Nu till en fråga: under hösten kommer jag att arbeta med Estland som tema (på min fölkhögskola)på olika sätt. Kan du rekommendera en bra, grundläggande bok om Estland? Mina studerande har sikte på vidare studier.

  Comment by Exonymia — 2007 05 28 14:51 #

 7. Hej

  detta är inte avsett som en kommentar. Jag hittade helt enkelt ingen epostadress till dig.
  Sedan Arbetets nedläggning har en grupp fd Arbetet-journalister jobbat med vad som från början var tänkt som ett veckotidninsgprojket, men som nu består av en hemsida + fyra pappersnummer per år.

  Sedan några veckor tillbaka kör vi dagliga ledarkommentarer på http://www.efterarbetet.nu

  Nu har vi påbörjat steg två och öppnar också för externa kommentatorer och debattörer ur en bred vänster.
  Jag undrar därför om du skulle vara intresserad av att skriva en eller annan tids- eller dagsaktuell kommentar för oss.
  Vi betalar i nuläget inte ett smack, men försöker marknadsföra sidan så gott vi kan.

  Kontakta mig gärna om du undrar något

  Bästa hälsningar

  Petter Larsson
  efterarbetet@telia.com
  070-6965720

  Comment by Petter larsson — 2007 05 28 16:16 #

 8. Hej!

  Lätta på pedalen och ladda batterierna.
  Mvh
  Rustan

  Comment by Rustan Rydman — 2007 05 28 17:35 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^