En sky av vit krikonblom

6 maj 2007 17:09 | Trädgård, Ur dagboken | Kommentering avstängd

När det gäller grönska och blom ligger som vanligt Uppsala före Öregrund. Men under de dagar jag har varit borta från vår underbara trädgård, har där skett fantastiska ting.

Slänten ner mot gatan är friskt grön, och genom fönstret framför datorn ser jag att det stora bigarråträdets blommor här och var har börjat slå ut. Också plommonträdet som växer ännu närmare huset har enstaka utslagna blommor i toppen.

Men allra vackrast just nu är krikonträden. När jag går in genom stora grinden, möter mig de första blommande krikonträden. Och kring syrengrinden, längs tvättstrecken där jag nyss hängde en maskin tvätt och vidare utmed staketet förbi Birgittas växthus ser jag en rad praktfulla träd kråma sig i solen – de vänder en vit sky av krikonblom mot den blå himlen.

Härifrån vill jag inte!

Men i morgon kväll är det årsmöte för Folkrörelsearkivet inne i Uppsala.

Matti spelar mer med Gabriel Munck

6 maj 2007 16:04 | Musik | Kommentering avstängd

Som jag tidigare har nämnt, spelar min son, Matti Dahl, gitarr både i eget band och i andras.

När det gäller det senare, återfinns han numera mest i Gabriel Muncks band; den konstellationen var bland annat förband under en turné med Mando Diao. I det sammanhanget la jag länk till ”Another Day”.

Nu finns en i mitt tycke ännu bättre låt med Gabriel Muncks band (där alltså Matti ingår) tillgänglig på nätet: ”A Night With You”. Du kan hitta låten här. Matti står bland annat för det mycket drivande gitarrspelet i refrängen.

Jan Hammarlund kommande vecka

6 maj 2007 15:18 | Musik, Politik | Kommentering avstängd

Fredagen den 11 maj klockan 19.00 sjunger Jan HammarlundLibería, Drottninggatan 91 (vid Tegnérgatan). Fri entré.

Libería är en latinamerikansk bokhandel, som på fredagskvällar förvandlas till en jättefin liten konsertlokal, och där finns stans godaste kaffe, säger Jan. (Där finns också enklare smårätter, om man är hungrig.)

Lördagen den 12 maj klockan 22.00 sjunger Jan Hammarlund på QueerfestivalenFolkkulturcentrum.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^