En sky av vit krikonblom

6 maj 2007 17:09 | Trädgård, Ur dagboken | Kommentering avstängd

När det gäller grönska och blom ligger som vanligt Uppsala före Öregrund. Men under de dagar jag har varit borta från vår underbara trädgård, har där skett fantastiska ting.

Slänten ner mot gatan är friskt grön, och genom fönstret framför datorn ser jag att det stora bigarråträdets blommor här och var har börjat slå ut. Också plommonträdet som växer ännu närmare huset har enstaka utslagna blommor i toppen.

Men allra vackrast just nu är krikonträden. När jag går in genom stora grinden, möter mig de första blommande krikonträden. Och kring syrengrinden, längs tvättstrecken där jag nyss hängde en maskin tvätt och vidare utmed staketet förbi Birgittas växthus ser jag en rad praktfulla träd kråma sig i solen – de vänder en vit sky av krikonblom mot den blå himlen.

Härifrån vill jag inte!

Men i morgon kväll är det årsmöte för Folkrörelsearkivet inne i Uppsala.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^